Головна Новини Спорт футбол Які кардинальні зміни можуть чекати на футбол у найближчі роки: в Нідерландах тестують нові правила (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Які кардинальні зміни можуть чекати на футбол у найближчі роки: в Нідерландах тестують нові правила (ВІДЕО)

З футболу хочуть зробити видовищне шоу на поталу молодому поколінню

20 липня 2021, 09:18
Поділіться публікацією:








Можливо, скоро світ чекають масштабні зміни в футбольних правилах. Принаймні ФІФА цього точно не виключає, тестуючи кілька нововведень на спеціальному турнірі Future of Football Cup (Кубок майбутнього футболу) в Нідерландах. Про це повідомляє The Mirror.

Які кардинальні зміни можуть чекати на футбол у найближчі роки: в Нідерландах тестують нові правила (ВІДЕО)

Нові футбольні правила - фото з відкритих джерел

У матчах беруть участь юнацькі команди — "ПСВ", "АЗ", "Брюгге" і "РБ Лейпциг". Ось п'ять нових правил, які тестують на турнірі:


• Введення м'яча з ауту ногами.


• Розіграш штрафних ударів поодинці, за допомогою дриблінгу.


• Необмежена кількість замін.


• Тимчасове видалення на 5 хвилин після отримання жовтої картки.


• Два тайми по 30 хвилин чистого часу.


Голландці в оновленому футболі поки одноосібні королі: 15 липня "АЗ" розбив "РБ Лейпциг" (6:0), а через кілька годин "ПСВ" здобув видовищну перемогу над "Брюгге" — 4:3.


На турнірі голи забивають просто пачками (13 за дві гри), попри меншу тривалість таймів у порівнянні з діючими правилами — матчі урізали на п'ятнадцять хвилин. Однак таку високу результативність можна пояснити відсутністю турнірних завдань та чудовим настроєм, який допомагає юнакам розкритись та забивати дійсно багато.

Про своє позитивне ставлення до змін у футбольних правилах вже висловлювалися багато футболістів та тренерів, але головний прихильник цих ідей — президент "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс.

"Ми повинні дивитися в майбутнє, тому що молоді люди зараз занурені в відеоігри. Ми тонемо. Через вісім років ви побачите, що діти, які народилися зараз, не будуть зацікавлені футболом. Ми повинні брати приклад з баскетболу і грати два тайми по 30 хвилин . Ще потрібно ввести двохвилинні тайм-аути. Це додасть сюжету пікантності, тому що на сцену виходить тренер. Скажіть, а для чого ще потрібен тренер? Вони ж не всі як Карло Анчелотті, який тільки розмовляє зі своїми гравцями. Є і такі, як Мауріціо Саррі. Він малює ігрові схеми на планшеті, намагається щось пояснити з тактики і стратегії гри. Людям цікаво буде це дивитися", — говорить президент італійського клубу.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO-2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини