Головна Новини Спорт футбол Відомий англійський клуб на прицілі у шейха. Яку команду хочуть купути
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий англійський клуб на прицілі у шейха. Яку команду хочуть купути

Минулого року власники англійського клубу "Манчестер Юнайтед" оголосили, що готові його продати. Одним з ймовірних покупців є емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані.

14 лютого 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Катарці долучаються до гонки, щоб придбати відомий англійський футбольний клуб. Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, що править у Катарі є одним з претендентів на покупку "Манчестер Юнайтед" і збирається витратити суму в 4 мільярди фунтів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Bloomberg.

Відомий англійський клуб на прицілі у шейха. Яку команду хочуть купути

Шейх Катару Тамім бін Хамад Аль Тані. Фото з відкритих джерел

Чемпіонат світу в Катарі підняв настрої місцевих шейхів, які хотіли б стати ще сильнішими у світовому футболі. У спортивному плані у них шансів на це немає, тому що національна команда і місцева ліга занадто слабкі. Проте у них є чималі гроші, які вже спокусили кілька великих футбольних клубів Європи.

"Інвестори готові зробити пропозицію придбати клуб найближчими днями", — повідомляє Bloomberg.

Катарський емір готується зробити пропозицію про покупку англійського клубу. Це може статися вже цього тижня. Про покупку "Манчестер Юнайтед" говорять з літа, адже власники клубу Глейзери повідомили, що відкриті для продажу.

Наразі офіційно про свою зацікавленість придбати англійський клуб заявив лише британський мільярдер Джим Реткліфф. Проте Bloomberg вважає, що правлячий емір Катару шейх Тамім не захоче втрачати можливість придбати один із найпопулярніших спортивних брендів у світі.

Фахівець зі спортивних інвестицій Адам Зоммерфельд, підрахував, що ціна за клуб "Манчестер Юнайтед" повинна перевищувати 4 мільярди фунтів стерлінгів (приблизно 4,8 мільярда доларів). За останні кілька років Катар витратив понад 200 мільярдів доларів на спортивну інфраструктуру перед підготовкою ЧС світу з футболу, а крім будівництва нових стадіонів, також були придбані компанією Qatar Sports Investments такі клуби, як "ПСЖ" і "Брага".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Саудівська Аравія планує купити проведення Чемпіонату світу.

Також "Коментарі" писали про відомого шахіста, який змінив свою думку про росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини