Головна Новини Спорт футбол Саудівська Аравія планує купити проведення Чемпіонату світу – Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія планує купити проведення Чемпіонату світу – Politico

Конкуренція за те, щоб прийняти Чемпіонат світу з футболу у 2030 році росте. Саудівська Аравія стає серйозним конкурентом України.

9 лютого 2023, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія прагне долучитись до спільної заявки Греції та Єгипту на проведення Чемпіонату світу 2030 року. Країна Перської затоки обіцяє заплатити за ремонт та побудову нових стадіонів своїм партнерам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Politico.

Саудівська Аравія планує купити проведення Чемпіонату світу – Politico

Саудівська Аравія хоче провести ЧС-30 у себе. Фото з відкритих джерел

Як стверджує Politico, саудівський принц Мохаммед бін Салман запропонував прем’єр-міністру Кіріакосу у приватній розмові відремонтувати та побудувати нові стадіони в країні, якщо Греція погодиться долучити Саудівську Аравію до своєї заявки на проведення чемпіонату світу.

Інший чиновник називає умови, які надходять від саудитів.

"Саудівська Аравія готова повністю взяти на себе витрати на проведення Греції та Єгипту, але 75% турніру з 48 команд буде проведено в Перській затоці", — повідомляє Politico.

Наразі невідомо, чи пропозиція була прийнята, проте три країни працюють над спільною пропозицією, що викликало негатив у бік Греції. Адже Саудівська Аравія фактично підкуповує Чемпіонат світу і створити коаліцію для голосування.

Рішення, де буду проводитись ЧС-2030 ухвалюється понад 200 членами асоціацій з усього світу і спільна заявка Єгипту, Греції та Саудівської Аравії може отримати більше голосів, адже тут залучені країни з трьох континентів: Африка, Європа та Азія.

Головними конкурентами саудитів на проведення Чемпіонату світу 2030 року є спільна заявка України, Іспанії та Португалії, а також південноамериканських країн Аргентини, Уругваю, Парагваю та Чилі.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий шахіст змінив свою думку про росіян.

Також "Коментарі" писали про мера Парижа, яка не підтримує участь російських спортсменів у Олімпійських іграх 2024 року, що пройдуть у Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини