Головна Новини Спорт футбол Україна знову опинилася в центрі скандалу на Євро-2020: що цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна знову опинилася в центрі скандалу на Євро-2020: що цього разу

Іспанські коментатори в прямому ефірі назвали український Крим "спірною територією"

19 червня 2021, 20:00 comments3538
Поділіться публікацією:

Під час матчу збірних України та Нідерландів в рамках турніру Євро-2020 іспанські коментатори назвали окупований Крим "спірною територією" між Росією і Україною, за що потім публічно вибачилися. Про це повідомляє Посольство України в Іспанії на своїй сторінці в Facebook.

Україна знову опинилася в центрі скандалу на Євро-2020: що цього разу

Український Крим - фото з відкритих джерел

Відразу після закінчення матчу вітчизняні посли відреагували на скандальну фразу про український півострові і задіяли дипломатичні заходи для того щоб іспанські коментатори коректно висловилися відносно територіальної цілісності нашої країни.

"Посольство домоглося від медійної групи Mediaset España виправлення помилки спортивних коментаторів. Вже під час наступної гри, де українська команда зустрілася з футболістами Північної Македонії, Іспанія і багатомільйонна іспаномовна аудиторія по всьому світу почули, що Крим — це Україна", — йдеться в повідомленні посольства.


Нагадаємо, що 12 червня матч Данія-Фінляндія було зупинено через те, що півзахисникові данської команди Крістіану Еріксену стало погано і він впав прямо на полі. Кризовий момент стався під час того, коли Еріксену подавали м'яч, який вилетів за межі ігрового поля.

На щастя, 18 червня, через шість днів після серцевого нападу в матчі з Фінляндією Крістіану Еріксену встановили кардіовертер-дифібрилятор в серці та виписали з лікарні. 

Також сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що в UEFA прийняли остаточне рішення, якою буде форма збірної України з футболу. Гасло "Героям Слава" залишиться, але з деякими дизайнерськими змінами. Таке рішення було прийнято під час перемовин. Українські футболісти матимуть такий дизайн тільки на Євро-2020.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини