Головна Новини Спорт футбол Telegram про переговори в УЄФА: до боротьби з гаслом "Героям Слава" причетний Суркіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Telegram про переговори в УЄФА: до боротьби з гаслом "Героям Слава" причетний Суркіс

Суркіс може впливати на директора УЄФА Джорджіо Маркетті, пишуть в Telegram-каналі

11 червня 2021, 18:22
Поділіться публікацією:

Українська футбольна збірна все ще перебуває в центрі уваги через свою нову форму. Нинішньому вигляду спортивного "спорядження" українців активно протистоять в Росії, а в УЄФА попросили прибрати слова "Героям слава". За інформацією Telegram-каналу "Легитимный", до лобіювання заборони на використання цих слів може бути причетний нардеп від політсили "ОПЗЖ" Григорій Суркіс.

Telegram про переговори в УЄФА: до боротьби з гаслом "Героям Слава" причетний Суркіс

Григорій Суркіс може підтримувати заборону на форму збірної — Telegram. Фото із відкритих джерел

"Від позавчора в ситуацію активно включився Григорій Суркіс, але, очікувано, не на боці жовто-синіх. Продавлює заборону на напис він із допомогою свого давнього друга, директора УЄФА з проведення змагань Джорджіо Маркетті. Він же протистояв українській стороні і в швейцарському кейсі, стверджуючи, що вільного вікна для перегравання скасованого матчу Швейцарія-Україна немає. Хоча воно реально було", — пишуть адміністратори каналу.

Представники "Легитимного" також уточнюють, що Маркетті нібито отримав телефонний дзвінок від Суркіса ще раніше, ніж до УЄФА звернулася Російська федерація спорту з офіційною скаргою.

"За ці три дні Маркетті встиг провести особисті переговори практично з усіма високопоставленими представниками УЄФА, переконуючи не підтримувати позицію української команди і погрожуючи проблемами з основним спонсором "Газпромом". Суркіс просив Маркетті в переговорах прямо посилатися на його прізвище, як на парламентера між УЄФА та РФС", — повідомляється в публікації Telegram -каналу.

Як відомо, на новій формі збірної України розміщені два написи: на зовнішній стороні комірцевої частини ззаду — "Слава Україні!", на внутрішній стороні — "Героям слава!". У Союзі європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зобов'язали Україну внести зміни до форми, прибравши фразу "Героям Слава". Цьому сприяли скарги РФС.

До слова, раніше в УЄФА не мали жодних претензій до цих гасел і затвердили їх наявність у дизайні української форми. Це сталося ще в грудні 2020 року. Нині ж в організації заявили, що кожна окремо фраза "може розглядатися як загальна і неполітична", але їх "комбінація" вже має "історичний сенс".

У четвер, 10 червня, представники Української асоціації футболу вилетіли до Риму для переговорів з УЄФА щодо вирішення питання стосовно внесення коригувань до форми національної збірної України з футболу.

11 червня УАФ прийняла рішення, яким вітання "Слава Україні! Героям слава!" отримало статус офіційного футбольного символу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини