Головна Новини Спорт футбол Нова форма збірної України: який елемент в УЄФА зобов'язали прибрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова форма збірної України: який елемент в УЄФА зобов'язали прибрати

Від українців вимагають прибрати слоган «Героям слава!», який знаходиться на внутрішній стороні футболки

10 червня 2021, 12:41 comments2118
Поділіться публікацією:

Українські футболісти, котрі беруть участь в чемпіонаті Євро-2020, вже кілька днів перебувають в центрі загальної уваги. І не тільки через вражаючу перемогу над кіпріотами, але і через свою оновлену форму. Втім, за інформацією російських ЗМІ, нашу збірну можуть змусити злегка змінити зовнішній вигляд формених футболок.

Нова форма збірної України: який елемент в УЄФА зобов'язали прибрати

УЄФА зобов’язала прибрати напис "Героям слава" з форми збірної України. Колаж: Страна.юа

Як повідомляють у виданні "Чемпіонат", представники Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), переглянули своє ставлення до новенької синьо-жовтої форми українців. Спортивні чиновники вирішили, що одне із національних гасел, а саме "Героям слава!" слід прибрати з футболок. І це — попри те, що він схований на виворітній стороні одягу.

При цьому фразу "Слава Україні!", вишиту на спині футболки, дозволено використовувати і далі. Не "постраждало" і зображення контурів нашої держави, яке включає і анексований Росією Крим, а також тимчасово окуповані території Донбасу.

Незважаючи на те, що попередньо в УЄФА повністю схвалили подібний вид форменого одягу для української футбольної збірної, рішення довелося переглянути. Це сталося після численних заяв росіян, а також конкретного запиту, який надіслав Російський футбольний союз.

Нова форма збірної України: який елемент в УЄФА зобов'язали прибрати - фото 2

У фразі "Героям слава" угледіли певний політичний підтекст, який, згідно з правилами УЄФА, може бути прив'язаний до конкретних історичних подій. Ймовірно, мова йде, в першу чергу, про Революції Гідності. До того ж слова "Слава Україні! Героям слава!" є вітанням у лавах ЗСУ. В організації посилаються на 5 пункт існуючого регламенту.

Офіційної відповіді від української збірної поки не надходило, але деякі українські медіа відзначають, що в прес-службі тренера Андрія Шевченка інформацію щодо форми підтвердили.

Відзначимо, що наші спортсмени вже встигли відіграти один з матчів в новій формі — з Кіпром (і виграли "всуху" 4:0).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якої думки щодо оновленої форми українських футболістів на Євро-2020 вітчизняні експерти. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як на істерику російських політиків щодо української карти на футболках збірної України відреагував Андрій Шевченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини