Головна Новини Спорт футбол Футбольні символи України отримали статус офіційних: як пройшло голосування УАФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Футбольні символи України отримали статус офіційних: як пройшло голосування УАФ

Президент Української асоціації футболу назвав таке рішення історичною подією для країни

11 червня 2021, 12:48
Поділіться публікацією:

Футбольні символи України та гасла визнали офіційними. Виконком УАФ одноголосно підтримав пропозицію увіковічнити їх у футбольній традиції нашої країни. Про це повідомив на сторінці у Фейсбук президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Футбольні символи України отримали статус офіційних: як пройшло голосування УАФ

Футбольні символи України тепер офіційні. Фото: facebook.com/andriy.pavelko

Згідно із рішенням УАФ, відтепер на всіх офіційних подіях, на заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені та в матчах національних збірних можна використовувати не лише малий герб УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", але й великий герб – карту України з Тризубом у центрі, зауважив Павелко.  

Крім того, він додав, що офіційний статус надано гаслам "Слава Україні!" і "Героям слава!", які вже давно на всіх матчах української збірни слугують привітанням для мільйонів вболівальників як в Україні, так і по всьому світу.  

"Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання!, — наголосив президент УАФ.

Нагадаємо, напередодні Андрій Павелко повідомляв, що запропонував оперативно скликати онлайн засідання Виконкому УАФ, аби розглянути питання щодо затвердження статусу офіційних футбольних символів України.

Як писало видання "Коментарі", Павелко також зазначав, що спроба заборони оновленої форми української збірноїУЄФА домоглася протилежного ефекту. Він нагадав, що намагання "друзів" прибрати з футболок українських гравців два важливих слова, виявилися марними.

"Гасла "Слава Україні" і "Героям Слава" не можуть нікуди зникнути, бо немає такої сили, яка здатна викорінити ці слова зі свідомості українців чи затьмарити їх неймовірну енергетику", — написав Павелко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини