Головна Новини Спорт футбол Скільки грошей отримає команда, яка виграє Чемпіонат світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей отримає команда, яка виграє Чемпіонат світу

Стало відомо скільки грошей заробить переможець Чемпіонату світу 2022 року, що проходить в Катарі

24 листопада 2022, 15:19 comments1680
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перемога на чемпіонатах світу з футболу це не тільки престиж та статус, а й великі гроші. Однак так було не завжди, усього два десятиліття тому переможець мундіалю отримував значно менше, ніж збірні, які виходять з групи цього року. Про фінансові винагороди пише портал "Коментарі" з посиланням на сайт ФІФА.

Скільки грошей отримає команда, яка виграє Чемпіонат світу

Чемпіонат світу 2022 в Катарі. Фото: з відкритих джерел

Національна збірна, яка переможе на Чемпіонаті світу 2022 року отримує 42 млн доларів, тобто це 1,5 млрд гривень. Це найбільша сума, яку отримує переможець чемпіонату світу за всю історію його існування. Друга команда турніру отримає 30 млн, а третя – 27.

У 2018 році на Чемпіонаті світу, який проходив у Росії, збірна Франції отримала 38 млн доларів. Цікаво, що у 2002 році переможець мундіалю отримав всього 8 млн доларів.

Цього року за вихід з групи футбольна збірна своєї країни отримує від ФІФА 9 млн доларів, що більше ніж переможець турніру 2022 року. Лише за участь на Чемпіонаті світу в Катарі кожна збірна отримає 1,5 млн доларів.

Загалом ФІФА на цей турнір підготувала бюджет у розмірі 440 млн доларів. Однак, ці гроші не йдуть безпосередньо гравцям чи тренерам. ФІФА направить їх до футбольних асоціацій, а ті за власним вибором їх можуть розділи між гравцями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент ФІФА Джанні Інфантіно хоче провести чемпіонат світу з футболу у Північній Кореї. Футбольний функціонер зізнався, що відвідував авторитарну країну.

Також "Коментарі" писали про зухвалу заяву Інфантіно, який просить перестати вести вогонь під час проведення Чемпіонату Світу в Катарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.fifa.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини