Головна Новини Спорт футбол Прокляття "Кірікочо": що допомогло Італії виграти Євро-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокляття "Кірікочо": що допомогло Італії виграти Євро-2020

Капітан італійців вигукував слово "кірікочо" перед останнім пенальті Букайо Сака

14 липня 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

Капітан збірної Італії Джорджо К'єлліні, обіймаючи своїх товаришів по команді, кричав слово "кірікочо" в бік англійця Букайо Сака, який збирався пробити вирішальний пенальті на Євро-2020. Про це повідомляє Gazzetto dello Sport.

Прокляття "Кірікочо": що допомогло Італії виграти Євро-2020

Збірна Італії - фото з відкритих джерел

В результаті Джанлуїджі Доннарума відбив удар, а через кілька хвилин вже сам К'єлліні підняв над головою кубок континентальних чемпіонів. Що ж це за загадкове слово і чи дійсно воно приносить невдачу?

"Кірікочо" може нічого не сказати більшості людей, але у світі футболу воно досить сумно відоме. Народна легенда розповідає, у 80-х відомий аргентинський тренер Карлос Білардо тренував "Естудіантес". У команди був дуже відданий уболівальник на прізвисько Кірікочо — ось тільки репутація у нього була така собі.

Коли він приходив на тренування (а вони були відкритими), команда регулярно втрачала гравців через травми. Білардо був дуже забобонним тренером і знайшов рішення: використовувати енергію фаната на свою користь. Він відправляв Кірікочо з його поганою кармою зустрічати команди, які приїжджають в місто.

Після такого рішення Білардо взяв чемпіонство з "Естудіантес". А в сезоні 1982 року одну з трьох поразок команда зазнала, коли Кірікочо не було на трибунах.

Згодом слово "кірікочо" розійшлося по всіх іспаномовних країнах. Найчастіше так кричать, коли хтось б'є пенальті, небезпечний штрафний або готується до удару після виходу віч-на-віч.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини