Головна Новини Спорт футбол Нова форма збірної України з футболу: чому в РФ влаштували скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова форма збірної України з футболу: чому в РФ влаштували скандал

На формі Україна зображена в її державних кордонах, включаючи тимчасово окуповані території

7 червня 2021, 14:10 comments1462
Поділіться публікацією:

Україна представила нову футбольну форму , в якій національна збірна виступить на Євро-2020 (той стартує на цьому тижні), однак її дизайн викликав гнів у російських чиновників і пропагандистів. На формі Україна зображена в її державних кордонах, включаючи тимчасово окуповані території.

Нова форма збірної України з футболу: чому в РФ влаштували скандал

Нова форма збірної України з футболу - Колаж "Коментарі" Д.Романюк

Експерти оцінили для видання "Коментарі" цей хід України і досить різку реакцію Росії, яку вже висловили ряд депутатів Держдуми, а також представники МЗС РФ і окремі спортивні функціонери.

Бачимо черговий ірраціональний напад імперського шовінізму

На думку доктора юридичних наук екс-постійного представника президента України в АР Крим Бориса Бабіна, причини розгорнутої владою РФ і підконтрольними їй медіа істерії щодо уніформи українських футболістів раціонально пояснити досить складно.

"Так, в Росії з 2014 року існує політика зовнішнього лобіювання так званого "возз'єднання Криму" на всіляких рівнях, в основному шляхом підкупу і роботи спецслужб. Але успіхи такої діяльності більш ніж скромні навіть на рівні країн-сателітів РФ, не кажучи вже про міжнародні структури. Нагадаю, що те ж УЄФА з 2014 року пильно стежить за тим, щоб російські команди не проводили "домашні матчі" в Криму і щоб на міжнародні турніри ні в якому вигляді не потрапляли "кримські російські" футбольні команди. І насправді, всі російські спортивні чиновники і кореспонденти, які роблять сьогодні гучні заяви, це прекрасно знають. Тому складно повірити в щирість їх "обурення" футболками української збірної з Кримом", — зазначає Борис Бабін.

На його думку, у росіян в цій галузі тепер є величезний комплекс неповноцінності.

"Адже насправді саме їх власна національна символіка на формах російських спортсменів заборонена міжнародним Спортивним арбітражним судом на два роки, до грудня 2022. Це сталося після загальновідомої серії допінгових скандалів, — нагадує юрист. — Але ця міжнародна заборона діє лише на Олімпіади і світові турніри. На європейські кубки він не поширюється — і взагалі-то РФ повинна вже цьому факту зараз тихенько радіти. Але замість цього бачимо черговий ірраціональний напад імперського шовінізму, що в черговий раз доводить справжнє ставлення Росії до українського народу, який з плином віків не зміниться ніяк і ні в чому".

Можемо тільки подякувати окупантам за те, що вони так реагують на нашу класну форму

Політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк вважає, що Україна такою формою зробила дуже вдалий спортивно-політичний крок.

"Мабуть, найбільш вдалий крок такого напрямку за роки війни. В даному випадку спорт підсилює політику, державність. З моєї точки зору, це одна з кращих форм, які ми мали. Тому тим, хто працював над дизайном даної форми, я ставлю великий плюс. За таке слід навіть нагородити", — зазначає Микола Давидюк.

Він упевнений, що хайп, який підняли росіяни, тільки додає сил, епатажу і куражу нашій збірній.

"І, зрозуміло, що це додає балів самій Україні. Так що можемо тільки подякувати окупантам за те, що вони так реагують на нашу класну форму", — резюмує експерт.

Раніше портал "Коментарі" писав, чи може Росія застосувати ядерну зброю проти України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини