Головна Новини Спорт футбол Незабаром станеться "роботизація" футболу
commentss НОВИНИ Всі новини

Незабаром станеться "роботизація" футболу

Цей експеримент відбудеться у матчі за участю лондонського "Челсі"

4 лютого 2022, 22:20
Поділіться публікацією:

Як стало відомо, під час клубного чемпіонату світу в Абу-Дабі, у матчі англійського "Челсі" крім звичайних арбітрів, судитимуть "роботизовані". Як повідомляє Інтернет юа, під "роботами" розуміється інтелектуальна система, яка відстежує гравців по полі.

Незабаром станеться "роботизація" футболу

"Роботизація" у футболі - фото із dsnews.ua

Суть інтелектуальної машини у тому, що основу системи складуть спеціальні камери, які встановлять на даху стадіону.

Відстежуючи гравців по 29 контрольних точках, вона створює їх цифрових двійників і суттєво прискорює ухвалення рішення щодо того, чи був гравець в офсайді чи ні. Технологія практично миттєво повідомлятиме арбітрів, перебував гравець у положенні "поза грою" чи ні, і відразу передасть всю необхідну інформацію рефері на полі.

У Міжнародній федерації футболу впевнені, що дана система виявиться корисною для тренерів, медичного персоналу і, звичайно, уболівальників, а технологія загалом дозволить глибше аналізувати дії окремих гравців, наприклад, надаючи можливість програти спірний момент із оптимального ракурсу або з висоти пташиного польоту.

Ця система вже добре зарекомендувала себе під час тестування в рамках Кубка арабських націй з футболу, який нещодавно завершився у Катарі. Якщо подальші випробування пройдуть так само успішно, то офіційного впровадження системи очікується вже до початку Чемпіонату світу, який стартує 21 листопада 2022 року.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що легендарній "Чорній перлині" з Мозамбіку могло б виповнитись 80 років. Окрім цього, портал розповідав про єдиного українського футболіста , який отримав "Срібну бутсу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини