Головна Новини Спорт футбол Легендарному капітану "Манчестер Юнайтед" виповнилося б 93 роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Легендарному капітану "Манчестер Юнайтед" виповнилося б 93 роки

Загалом за "МЮ" він провів понад двісті ігор

8 лютого 2022, 22:25
Поділіться публікацією:

Роджер Берн – легендарний капітан Манчестер Юнайтед. Лівий крайній захисник, який народився 8 лютого 1929 року в Манчестері. Футболіст виступав за "червоних дияволів" із 1951 року. Протягом семи років (з 1953 до 1958 року був капітаном команди). Загалом за провів за "Манчестер Юнайтед" 280 матчів, у яких забив двадцять м'ячів.

Легендарному капітану "Манчестер Юнайтед" виповнилося б 93 роки

Берн Роджер - фото із відкритих джерел

Роджер Берн вважався жорстким гравцем основного складу збірної Англії. У її складі він дебютував у 1954 році. Загалом за свою збірну він провів тридцять три матчі. Досягши визнання у себе на батьківщині, він повинен був виводити збірну Англії на поле з капітанською пов'язкою, вчасно в чемпіонаті світу 1958 року. Але, на жаль, цього не сталося. Берн виявився одним із восьми футболістів "Манчестер Юнайтед", які загинули в авіакатастрофі в Мюнхені 6 лютого 1958 року.

Все трапилося тоді, коли "червоні дияволи" поверталася до Манчестера з Белграда, де проводила з лідером югославського футболу "Црвеною Зіркою" матч-відповідь чвертьфіналу Кубка європейських чемпіонів (3:3, у першій зустрічі "МЮ" переміг — 2:1). Чартер з гравцями, тренерами та журналістами після дозаправки в Мюнхені не зумів злетіти через снігопад і врізався в будову поблизу. З 44 людей, що перебували на борту, 21 загинув на місці, ще двоє померли від отриманих травм у госпіталі.

Роджер Берн: 3-разовий чемпіон Англії (1952, 1956, 1957); 3-кратний володар Суперкубку Англії (1952, 1956, 1957).

Інформаційний портал "Коментарі" раніше повідомляв про те, що став відомий перший фіналіст клубного чемпіонату світу з футболу. Крім того, один із лідерів збірної України з футзалу Шотурма пояснив свій промах із пенальті у півфінальному матчі з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини