Головна Новини Спорт футбол Хто взяв на себе відповідальність за поразку Англії у фіналі Євро-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто взяв на себе відповідальність за поразку Англії у фіналі Євро-2020

Англійцям так і не вдалося виграти перший в історії кубок чемпіонів Європи і "повернути футбол додому"

12 липня 2021, 11:47
Поділіться публікацією:

Гарет Саутгейт взяв на себе провину за поразку від Італії у фінальній серії пенальті на Євро-2020 і порадив своїй молодій команді високо тримати голову після того, як історичне футбольне літо підійшло до завершення. Про це повідомляє FourFourTwo.

Хто взяв на себе відповідальність за поразку Англії у фіналі Євро-2020

Поразка збірної Англії - фото з відкритих джерел

Футбол все-таки відправляється в Рим, а не "додому" після того, як "Три леви" трагічно не змогли повторити тріумф чемпіонату світу 1966 року на своєму стадіоні "Уемблі". Тренер команди Саутгейт, який не забив вирішальний м'яч у півфіналі Євро-96 проти Німеччини, взяв на себе відповідальність після того, як Маркус Решфорд, Джейдон Санчо і Букайо Сака зазнали невдачі з одинадцятиметровими.

"Що стосується гравців, то вони віддали все, що могли. — не тільки сьогодні ввечері, але й протягом усього турніру. Це команда, яка згуртувалася, подарувала країні кілька неймовірних вечорів. Але сьогодні ми маємо спустошення від того, що підійшли так близько і не змогли дати нашій країні трофей, якого ми хотіли. це дуже важко описати словами. Я беру на себе всю відповідальність за цю поразку. Адже це було моє рішення розставити гравців у такій послідовності", — сказав англійський наставник.

Колишній захисник вважає, що гравці повинні розглядати цей турнір як успіх, оскільки вперше в історії вони вийшли в фінал чемпіонату Європи через три роки після виходу у півфінал чемпіонату світу.

"Сьогодні ввечері повітряна куля лопне, чи не так, і я знаю, що країна буде спустошена. Це важко для всіх. Ми хотіли подарувати всім ще одну ніч, яка продовжить саму грандіозну вечірку в історії. Ми не змогли цього зробити. Але я сподіваюся, що ми подарували всім неймовірні спогади. Особливо гравці повинні дуже пишатися тим, що вони зробили", — додав Сатугейт.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини