ФІФА відхилило прохання президента України

Володимир Зеленський звернувся до ФІФА, але отримав відмову. Президент України планував поділитися посланням миру на футбольному чемпіонаті світу, що проходить в Катарі.

Український президент Володимир Зеленський планував виступити на Чемпіонат світу з футболу через відеозв’язок, проте ФІФА відхилило таке прохання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

В Офісі президента анонімне джерело планувало здійснити відеозв'язок президента України Володимира Зеленського до футбольних вболівальників на одному зі стадіонів Катару перед матчем фіналу ЧС. Не зрозуміло чи президент України мав бути в прямому ефірі чи в записі, але керівництво ФІФА відхилило запит української влади.

"Ми думали, що ФІФА хоче використовувати свою платформу для загального блага", - сказало анонімне джерело для CNN.

Таке прохання президента України не дивує, адже Зеленський привертав увагу до війни в Україні на саміті G20, нагородженні Ґреммі та кінофестивалю в Каннах.

Проте ФІФА намагається уникнути будь-яких політичних заяв на Чемпіонаті світу в Катарі. На великих турнірах намагаються привернути увагу до проблемних питань. Гравці збірної Англії ставали на одне коліно перед матчем, а один футболіст вибіг на поле з написом на футболці "Врятуйте Україну".

Проте ФІФА проти політичних заяв, організація навіть заборонили використовувати пов’язку з написом OneLove, адже вона має серце кольорів веселки. Такий символ може ідентифікуватись як пропаганда ЛГБТК в мусульманській країні. Попри це, президент ФІФА Інфантіно вважає, що вони нікого не дискримінують.

"Ми - глобальна організація, і ми нікого не дискримінуємо" - сказав Інфантіно.

Раніше портал "Коментарі" писав про неоднозначні заяви Джанні Інфантіно, який просив на момент проведення Чемпіонату світу в Катарі припинити стріляти.

Також "Коментарі" повідомляли про проблеми з якими зіштовхнувся президент ФІФА.