Головна Новини Спорт футбол Чому тренеру збірної Італії Роберто Манчіні шкода англійську команду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому тренеру збірної Італії Роберто Манчіні шкода англійську команду

Манчіні, який не зміг виграти чемпіонат Європи як гравець, підкорив європейську першість у тренерському амплуа

12 липня 2021, 10:02
Поділіться публікацією:

Тренерський дует друзів Роберто Манчіні та Джанлуки Віаллі не зміг стримати сліз радості від першої в житті перемоги на чемпіонаті Європи як тренерів. Свого часу, граючи за збірну Італії, їм так і не вдалося отримати трофеїв на національному рівні. Про це повідомляє Gazzetto dello Sport.

Чому тренеру збірної Італії Роберто Манчіні шкода англійську команду

Роберто Манчіні - фото з відкритих джерел

Теперішніх тренерів італійської національної команди об'єднує довга історія справжньої й глибокої дружби, яка тягнеться ще з ігор за "Сампдорію". Як футболісти збірної вони змарнували можливість отримати європейський трофей у складі молодіжної команди до 21 року, а потім на чемпіонаті світу 1990 року. Але вже в почесному віці змогли довести свою команду до логічної перемоги на Євро-2020.

"Команда сильно зросла, і я думаю, що її можна поліпшити. Це було дуже важко, але ми дуже щасливі за італійців. Дружба з Віаллі? Це виходить за всі рамки, як у "Сампдорії" нашого часу. Сьогодні коло замкнулося. Але дружба, зав'язана між нами, допомогла нам зайти так далеко", — сказав головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні.

Не змогли стримати сліз радості й італійські гравці від Чірро Іммобіле, який, звичайно, не був одним із головних героїв, до Жоржиньйо, який, попри провал з останнім пенальті, ще раз показав, чому в цьому році він двічі став чемпіоном Європи, спочатку з "Челсі", а тепер з національною збірною, аж до Джанлуїджі Доннаруми, який у віці 22 років вселяв силу і впевненість у найкритичніші моменти.

"Неможливо було навіть подумати, але у мене чудові хлопці, і у мене немає слів для цієї чудової групи виконавців. На нашому шляху була непроста гра, фінал, як би він не йшов, став дуже складним. У мене немає слів, чудові гравці. Вболівальники, тепер святкуйте!" — підкреслив Манчіні.

Також тренер італійської збірної додав, що йому все-таки шкода англійців, адже доля чемпіонства вирішувалася в серії пенальті, яка в більшості випадків є лотереєю.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2020 (Євро-2020) стала ІталіяЗбірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2. 

До того ж два останніх удару англійців потягнув італійський воротар Доннарума, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини