Головна Новини Спорт футбол Чому поліція почала арештовувати англійських фанатів за коментарі в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому поліція почала арештовувати англійських фанатів за коментарі в інтернеті

Англійська влада пообіцяла прийняти спеціальні закони для запобігання інтернет-цькуванню

16 липня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Британська поліція почала розслідування, щоб встановити, хто приховувався за гнівними коментарями з критикою чорношкірих футболістів, які не забили три пенальті у фінальній серії Євро-2020. Про це повідомляє Gazzetto dello Sport.

Чому поліція почала арештовувати англійських фанатів за коментарі в інтернеті

Англійська поліція - фото з відкритих джерел

Тверде засудження на найвищому політичному рівні з закликом до національної солідарності, потім розслідування Скотланд-Ярду і тепер арешти. Таким способом англійський уряд проявляє нульову терпимість до своїх фанатів, які в пориві емоцій писали гнівні коментарі трьом гравцям національної збірної Маркусу Решфорду, Джейдону Санчо і Букайо Сака. На думку розгніваних фанатів, саме ці чорношкірі футболісти стали причиною поразки "Трьох левів" на домашньому фіналі Євро-2020, адже не змогли реалізувати три пенальті під ряд.

Наразі Скотланд-Ярд все ще веде розслідування, намагаючись, встановити особи незадоволених інтернет-користувачів, щоб пред'явити їм серйозні звинувачення.

"Якщо ми знайдемо цих людей, то їм доведеться відповісти на дуже серйозні звинувачення через свої ганебні дії", — заявив головний інспектор Скотланд-Ярду Марк Робертс.

Також прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пообіцяв, що скоро буде прийнятий закон, згідно з яким введуть заборону на відвідування стадіону для фанатів, котрі наважаться публічно критикувати гравців або ображати їх в Інтернеті. Також політик зажадав співпраці у найпопулярніших онлайн-платформ (Facebook, Instagram і Twitter), щоб вони допомогли слідчим визначити істинні особистості своїх користувачів.

Нагадаємо, що 49 осіб були заарештовані під час недільного фіналу чемпіонату Європи між Італією та Англією на стадіоні "Уемблі" в Лондоні. Водночас 19 офіцерів британської поліції отримали поранення, намагаючись відстежувати натовп у зв'язку з розбірками на стадіоні "Уемблі", які почалися після перемоги Італії в серії пенальті.

Також фіналістів чемпіонату Європи — збірну Англії можуть покарати через неприйнятну поведінку до і під час недільного фіналу проти Італії. Деталі в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини