Головна Новини Спорт футбол Чому на думку угорської влади УЄФА має бути соромно за свої вчинки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому на думку угорської влади УЄФА має бути соромно за свої вчинки

УЄФА позбавило угорських вболівальників права підтримати свою збірну впродовж двох матчів

15 липня 2021, 12:56
Поділіться публікацією:

УЄФА покарав збірну Угорщини двома домашніми матчами без глядачів. Про це повідомляє міністр закордонних справ Петер Сійярто у своєму Facebook.

Чому на думку угорської влади УЄФА має бути соромно за свої вчинки

УЄФА - фото з відкритих джерел

За вказівками УЄФА на обидва матчі повинні вивісити банер з гаслом "#EqualGame" (рівна гра). Але, варто зауважити, що на відбіркові матчі до ЧС-2022 це не поширюється, тому що вони проходять під егідою ФІФА. Також угорську федерацію футболу оштрафували на 100 тисяч євро.

В УЄФА заявили, що під час Євро-2020 на "Пушкаш Арені" часто чули гомофобні та расистські образи в сторону футболістів, а також бачили провокаційні плакати, які не сподобалися керівництву футбольної асоціації. За даними деяких медіа, у своєму першому матчі угорські уболівальники вигукували на адресу капітана португальської збірної Кріштіану Роналду заряди "Кріштіану — гомосексуаліст". Цим, наприклад, пояснюється святкування другого голу португальця, коли він повернувся до трибун та іронічно аплодував їм.

Також під час гри Угорщини з Францією фанати ображали вже Нгола Канте й Поля Погба. Трибуни гули, імітуючи крики мавп, але в трансляції або на полі цього не було чутно. Про ситуацію розповіли фотографи, які працювали поруч з угорським трибунами. Вони доповіли про це в УЄФА.

"Схоже, в УЄФА досі працюють стукачі, яким більше нема чого робити, окрім як писати звіти про те, що хтось сказав (або не сказав) на полы. Як при комунізмі: докази не потрібні, звинувачень від стукача досить", — пише глава МЗС Угорщини Сийярто.

На його думку, комітети УЄФА працюють дуже вибірково, закриваючи очі на невигідні їм порушення.

"Що знову говорить УЄФА таким рішенням? Вибігати на поле під час гімну і провокувати гравців, які співають гімн — нічого страшного. Сліпити воротаря суперника лазером — все в порядку. Кидати сторонні предмети в уболівальників суперника — добре. Але проводити матч при аншлагу, вболывати, створити прекрасну атмосферу — за це стадіон слід закрити. Комітет, який приймає таке рішення, — жалюгідний і боягузливий орган. Їм має бути соромно за себе ", — додає політик.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO-2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини