Головна Новини Спорт футбол Чому ЧС-2030 може стати найбільш незвичним турніром
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ЧС-2030 може стати найбільш незвичним турніром

Серед ряду країн, які оголосили про намір провести чемпіонат світу, виділилась екзотична парочка

17 липня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Протягом всієї історії футбольних змагань було кілька чемпіонатів Європи та світу, які організовувалися в декількох країнах. Але жоден з них не був настільки дивним, як той, який може пройти в 2030 році. Про це повідомляє Mundo Deportivo.

Чому ЧС-2030 може стати найбільш незвичним турніром

ЧС-2030 - фото з відкритих джерел

За даними журналістів, Саудівська Аравія запропонувала свою кандидатуру для проведення турніру. Зараз керівництво країни шукає партнера для проведення такого великого заходу. Першими варіантами стали Єгипет і Марокко, але цим країнам буде потрібна нова інфраструктура, якої у них на даний час немає, і тому представники арабської країни звернулися за допомогою до Європи. Саме тут в гру вступила Італія, яка зацікавлена ​​в проведенні чемпіонату світу 2030 року.

Якщо представники ФІФА схвалять такий дует, то це буде перший футбольний турнір, проведений в різних частинах світу.

Також плани подати заявку на проведення ЧС-2030 вже висловили Марокко, Уругвай (спільно з Аргентиною, Парагваєм і Чилі), Румунія (спільно з Грецією, Болгарією і Сербією), а також Іспанія (спільно з Португалією). Окрім цього в проведенні турніру зацікавлені Англія і Китай.

Відзначимо, що з ЧС-2026, який приймуть США, Канада таМексика, кількість учасників турніру буде збільшено з 32 до 48.

Нагадаємо, що переможцем Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO-2020 (Євро-2020) стала Італія. Збірна Італії здобула кубок Анрі Делоне після серії пенальті й обійшла суперника з рахунком 3:2.

До того ж два останніх удари англійців потягнув італійський воротар Доннарумма, ставши кращим гравцем чемпіонату Європи 2020 року. Основний час закінчився з рахунком 1:1. Цей трофей став другим в історії італійського футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини