Головна Новини Спорт бокс У Федерації боксу України змінився керівник: за нього проголосувала більшість регіональних федерацій
commentss НОВИНИ Всі новини

У Федерації боксу України змінився керівник: за нього проголосувала більшість регіональних федерацій

До цього він з 2009 року головував у міській організації ФБУ у Києві

23 лютого 2022, 20:30
Поділіться публікацією:

У вівторок, 22 лютого, у Міністерстві молоді та спорту України відбулася позачергова звітно виборча конференція Федерації боксу України. Як повідомляє Чемпіон, вона була скликана ініціативною групою "Український бокс. Перезавантаження".

У Федерації боксу України змінився керівник: за нього проголосувала більшість регіональних федерацій

Кирило Шевченко - фото із klitschko-brothers.com

Причиною такого зібрання стало невизнання більшістю регіональних федерацій виборів (що відбулися 17 грудня минулого року) голови ФБУ Володимира Продивуса. Новим президентом Федерації боксу України було обрано голову Федерації боксу міста Києва Кирила Шевченка. За нього проголосували представники 17 регіональних федерацій.

Віцепрезидентами Федерації боксу України були обрані Дмитро Шенцев, Владислав Біндер та Халід Мусаєв.

Зазначимо, що легендарний світовий боксер Володимир Кличко заявляв свого часу про повну підтримку у виборах президента ФБУ Кирила Шевченка (з 2009 року очолює Київську міську організацію Федерації боксу України).  

На думку Кличка, Шевченко проявив себе як лідер, а також зробив вагомий внесок у розвиток федерації не лише на регіональному, але і на всеукраїнському рівні.

Слід нагади, що відповідно до регламента, щоб конференцію було визнано легітимною, а вибори відбулися -  має бути зібраний кворум — представники мінімум 17 федерацій (у ФБУ входять 24 обласні федерації та федерація міста Києва).

Раніше, інформаційний портал "Коментарі" розповідав, що у Федерації боксу України назрівав скандал, щодо виборів нового президента. 12 регіональних представників не погоджувалися з результатами обрання. Крім того, портал вже повідомляв про чемпіона світу за версією WBC Тайсона Ф'юрі, який може не битися. Як наслідок, бій з Усиком залишається під питанням.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини