Головна Новини Спорт зимові види спорту У Тернополі будують цікаву споруду: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тернополі будують цікаву споруду: що про це відомо

Ця споруда може стати першим подібним в Україні

27 січня 2022, 22:40
Поділіться публікацією:

Ще у 2021 році стало відомо, що на Тернопільщині розпочинають будівництво спортивного об'єкта — стаціонарного трампліна для біг-ейру. Як передає suspilne.media, ця споруда може стати першим подібним в Україні. Раніше цей вид спорту ніяк не був представлений у країні, тепер же може з'явитись нове покоління спортсменів-фристайлістів.

У Тернополі будують цікаву споруду: що про це відомо

стаціонарний трамплін для біг-ейра - фото із UA:Перший

Дисципліна біг-ейр є і в лижному спорті, і в сноубордингу, навіть у скейтбордингу та в мотокросі. У зимових видах спорту вона вперше була представлена на міжнародних змаганнях у 2003 році, а дебютувала на Олімпійських іграх у 2018-му. Її суть: після розгону на трампліні, спортсмени виконують стрибок у повітрі з акробатичними елементами. Бали ставлять, як за сам стрибок, так і за "чисте" приземлення. Висота трампліна — близько 20 метрів, тобто як п'ятиповерховий будинок, а в польоті атлети долають від 15 до 30 метрів.

У гірськолижному комплексі "Савич-парк", що знаходиться в кількох кілометрах від центру Тернополя, вже звели основну металеву конструкцію трампліна, зокрема, зону розгону. Також є "стіл" — бетонна конструкція, через яку стрибають спортсмени. Не вистачає ще зони вистрибування, "кікера", і спеціальної повітряної подушки для приземлення для того, аби тренуватись і влітку.

У Тернополі поки немає тренерів та окремої школи з бігейру, однак з будівництвом трампліна ситуація може змінитися. Проєкт відбувається за співпраці Федерації лижного спорту України та Міжнародної федерації лижного спорту (FIS).

Після здачі трамплін будуть використовувати для всеукраїнських змагань, у подальшому планується також проведення змагань рівня Кубка Європи. Однак точної дати здачі об'єкта поки що немає.

Скільки витратять на будівництво та коли буде готовий об'єкт

На зведення трампліна міська рада Тернополя виділила 7 мільйонів гривень, а загалом заплановано витратити близько 18-ти мільйонів. Під конструкцію для біг-ейру виділено ділянку в 0.7 гектара.

За інформацією спортивний об'єкт планують добудувати наступної зими, тобто наприкінці 2022 року або ж на початку 2023-го.

Цей об'єкт для бігейру може стати ще однією спортивною спорудою для зимових видів спорту в Україні саме на Тернопільщині. Там уже є санно-бобслейна траса у Кременці — теж єдина в Україні.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що український біатлоніст сенсаційно фінішував на чемпіонаті Європи з біатлону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини