Головна Новини Спорт зимові види спорту Трагедія, через яку було скасовано чемпіонат світу з фігурного катання: причину так і не встановлено
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія, через яку було скасовано чемпіонат світу з фігурного катання: причину так і не встановлено

Ніхто не зміг уціліти

15 лютого 2022, 20:50
Поділіться публікацією:

У лютому 1961 року в Чехословаччині проходив чемпіонат світу з фігурного катання.

Трагедія, через яку було скасовано чемпіонат світу з фігурного катання: причину так і не встановлено

Аварія "Боїнга 707" - фото із відкритих джерел

На жаль, одна зі збірних, яка повинна була також брати участь, не змогла дістатися місця змагань.

15 лютого, при приземленні в Брюсселі зазнав аварії "Боїнг 707" зі збірною США на борту. Літак із 61 пасажиром та 11 членами екіпажу вилетів з аеропорту імені Джона Кеннеді у Нью-Йорку.

На жаль, в авіакатастрофі загинули всі члени екіпажу та пасажири (а також ще одна людина на місці падіння літака), 34 особи з них були членами делегації США – офіційними особами, тренерами, фігуристами, членами їхніх сімей та друзями. Збірна повинна була потім із Брюсселя проїхати до Праги (Чехословаччина) на чемпіонат світу.

Версія трагедії

За однією з версій, трагедія сталася через те, що посадкова смуга, на яку мав сісти лайнер, раптом виявилася зайнятою іншим літаком. Пілоти змушені були виконувати складний маневр, а потім розгортати машину на 360 градусів. І ось, під час цього повітряне судно раптом втратило керування і впало приблизно за два кілометри від аеропорту на околиці села Берг. Відразу після падіння літак спалахнув і розлетівся на шматки.

У складі делегації знаходилися фігуристи-одиночники Бредлі Лорд, Грегорі Келлі, Дуглас Ремсі, Лоуренс Оуен, Стефані Вестерфельд та Род Лі Міхельсон; дуети Іла Рей Хедлі та Рей Хедлі-молодший, Лорі Джин Хікокс та Вільям Холмс Хікокс, Мерібел Оуен та Дадлі Річардс; танцювальні пари Діана Шерблум та Ларрі Пірс, Дона Лі Каррієр та Роджер Кемпбелл, Патрісія Дінеєн та Роберт Дінеєн; тренери Еді Шолдан, Мерібел Вінсон-Оуен, Ден Райан, Вільям Кіпп, Вільям Своллендер; судді Гарольд Хартшорн, Едвард Лемер, Уолтер С. Пауелл, а також менеджер збірної Дін МакМін.

Міжнародна федерація фігурного катання на знак скорботи за загиблими вирішила скасувати проведення чемпіонату світу 1961 року.

Інформаційний портал повідомляв, що 14 років тому трапилася одна із найстрашніших травм в історії хокею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини