Головна Новини Спорт зимові види спорту Сенсаційна заява керівництва НХЛ щодо зимової олімпіади у Китаї 2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенсаційна заява керівництва НХЛ щодо зимової олімпіади у Китаї 2022

Все вирішитись у найближчі 48 годин

20 грудня 2021, 22:05 comments13594
Поділіться публікацією:

Найближчими днями Національна хокейна ліга (НХЛ) спільно з Асоціацією гравців НХЛ (НХЛПА) офіційно оголосять про відмову від участі гравців ліги в Олімпійських іграх 2022 року у Пекіні. За повідомленням XSPORT, після низки переносів матчів НХЛ через бурхливий за океаном штам коронавірусу "Омікрон", північноамериканські інсайдери говорять про це, як про факт, що відбувся. Швидше, офіційне оголошення не буде відкладено до 10 січня – крайнього терміну відмови від поїздки до Пекіна для НХЛ без фінансових наслідків, – а буде зроблено найближчими 48 годинами.

Сенсаційна заява керівництва НХЛ щодо зимової олімпіади у Китаї 2022

Хокеїсти НХЛ - фото з NHL.com

В останні тижні чутки про це ходили дуже активно, а можлива відмова готувалась крок за кроком. І якщо після оголошення найжорстокіших карантинних правил у Пекіні та прес-конференції Гері Беттмена була надія, що ліга віддасть рішення на розсуд окремих гравців, то після лавини гравців, що потрапили в COVID-протокол, всі сумніви були розвіяні – рішення буде централізованим і не на користь поїздки до Китай.

Для міжнародного хокею це катастрофа. Востаннє на цьому рівні всі найсильніші гравці збиралися у 2016 році на Кубку світу, і якщо цей турнір не буде відроджено найближчими роками, то шанс побачити найсильніших у справі на одному турнірі буде лише на Олімпіаді-2026.

Хокей як вид спорту від пропуску ще однієї Олімпіади після відсутності НХЛ-вців у Пхенчхані втратить дуже багато – починаючи від підтримки спонсорів та закінчуючи глядацьким інтересом. Тим більше, що Китай останніми роками був одним із головних ринків для НХЛ.

Окрема тема – відсутність можливості зіграти на Олімпіаді для цілого покоління талановитих гравців. Більшість зірок сучасної НХЛ у 2014 році, коли проводилися останні Олімпійські ігри за участю гравців із заокеанської ліги, ще не були навіть задрафтовані у НХЛ, не кажучи вже про набуття своїх нинішніх статусів. Без Олімпіади неможливе попадання в такий бажаний для багатьох "Потрійний золотий клуб". Та й що там – багато зірок хокею вибрали цей вид спорту через те, що колись у дитинстві мріяли зіграти на Олімпіаді – турнірі, який вони бачили по телевізору.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що Українська хокейна Суперліга просить Бубку та Гутцайта розібратися у конфлікті з Федерацією хокею.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини