Головна Новини Спорт зимові види спорту Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ

У чемпіонаті Суперліги лідирує донецький "Донбас"

12 січня 2022, 21:15
Поділіться публікацією:

У хокейній Суперлізі України, що стартувала у грудні, пройшло вже 10 турів регулярного чемпіонату. У ході матчів визначилися перші лідери — як серед команд, так і серед гравців, прошуміли гучні сенсації та яскраві матчі, рекорди та божевільні на голи зустрічі. Про підсумки першої третини регулярного чемпіонату ХСУ, повідомляє hsl.com

Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ

Українська хокейна Суперліга - фото hsl.com.ua

Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 2

Перше місце у турнірній таблиці зі 100% результатом займає "Донбас", який у 10 матчах набрав максимальні 20 очок. Усі матчі донеччани вигравали в основний час, видавши переможну серію у 10 матчів.

На другому місці розташувалася "темна конячка" чемпіонату — київський СК "Сокіл". Команда, зібрана в рекордно короткі терміни, змогла обіграти 4 з 5 своїх суперників у чемпіонаті, видала переможну серію у 5 матчів та з 14 очками посіла друге місце у турнірній таблиці. На рахунку киян після 10 зустрічей — 7 перемог та 3 поразки.

Третій рядок після 10 матчів чемпіонату хокейної Суперліги Паріматч зайняв "Маріуполь". Команда Сергія Вітера виграла 6 матчів (1 – в овертаймі) та поступилася у 4 зустрічах, набравши 12 очок.

Четвертий рядок у турнірній таблиці посів "Краматорськ", який після 5 перемог та 5 поразок (усі в основний час) набрав 10 очок.

За "Краматорськом" у турнірній таблиці йде "Білий Барс", який виграв два матчі (обидва у "Альтаїра"), а також зазнав 8 поразок (одне з яких в овертаймі). Таким чином, білоцерківський клуб набрав 5 очок зі старту сезону.

Замикає турнірну гонку молодий колектив "Альтаїра", який поки що чекає на свою першу перемогу в сезоні 2021/22 хокейної Суперліги Паріматч.

Кидки та шайби:

У розіграші хокейної Суперліги України команди закинули 199 шайб. Єдиною командою, яка на даному етапі чемпіонату перевищила позначку 50 закинутих шайб, став "Донбас". Ювілейний гол донеччани відправили у ворота київського СК "Сокіл".

Покинуті шайби у сезоні 2021/22:

"Донбас" – 10 матчів, 50 шайб;

СК "Сокіл" – 10 матчів, 41 шайба;

"Маріуполь" – 10 матчів, 38 шайб;

"Краматорськ" – 10 матчів, 35 шайб;

"Білий Барс" – 10 матчів, 20 шайб;

"Альтаїр" – 10 матчів, 15 шайб.

Якщо говорити про статистику кидків, то "Донбас" здійснив 421 кидок у площину воріт противника. Таким чином, донеччани закидають кожну 8 шайбу у ворота противників. І якщо кидають донеччани фактично з усієї зони захисту противника, то забиває донецька команда найчастіше з п'ята.

Найбільше кидків серед гравців "Донбасу" зробив Андрій Сигаров — на його рахунку 50 кидків у площину воріт супротивників.

 Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 3

СК "Сокіл" у 10 матчах здійснив 342 кидки і також реалізовував кожен 8 шанс біля воріт своїх опонентів. Найчастіше у киян у ворота ворога противника кидав досвідчений захисник Сергій Дорофєєв — на його рахунку 47 спроб.

Впадає команда Олега Микульчика найчастіше з лівого та правого кіл вкидання, а також пробує свої сили на п'ятаку. Саме тому найчастіше СК "Сокіл" закидав саме з п'ята, а також лівого кола вкидання, ще три голи кияни змогли закинути від синьої лінії.

 Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 4

"Маріуполь" у 10 матчах здійснив 350 кидків, реалізувавши кожну 9 спробу. Кидають "чайки" найчастіше з п'ята і правого кола вкидання і саме з цих зон забили більшість своїх голів.

Найбільш кидаючим гравцем "Маріуполя" за 10 поєдинків став Сергій Твердохлєбов, який зміг спробувати удачу біля воріт противників 48 разів.

385 разів по воротах противника кидав "Краматорськ" і зміг довести до переможного кожну 11 спробу. Найчастіше у краматорчан кидав Микола Столяренко – 42 спроби. Команда Олега Тимченка дуже активна щодо кидків і пробує свої сили з усіх зон, перевіряючи надійність голкіпера. Проте більшість шайб "Краматорськ" закинув із п'ята.

 Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 5

"Білий Барс" здійснив 237 спроб прошити ворота опонентів, реалізувавши при цьому кожен 11 гол. Найбільше кидає у "барсів" капітан Владислав Куцевич, який записав у свій актив 32 кидки у площину воріт супротивника.

І хоч кидає колектив Костянтина Буценка з усіх точок у зоні захисту супротивника, але майже всі свої голи білоцерківці забили з п'ята. Причому більшість із цих голів залетіли у ворота низом — під щитками голкіперів.

 Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 6

"Альтаїр" намагався відзначитися у воротах опонентів 230 разів, але реалізувати зміг лише кожну 15 спробу. Найбільше у дружківчан кидає Ілля Коренчук – 55 кидків та відрив на 22 пункти від найближчого переслідувача.

"Альтаїр" багато кидає по воротах супротивника із середньої зони, проте ближче до правого кола вкидання, а також працює на добиванні на п'ятаку. І саме з добивання на п'ятак дружківці найчастіше відправляли шайби у ворота опонентів.

 Переможні серії, аналіз кидків та багато іншого: підсумки першої третини чемпіонату ХСУ - фото 7

Найрезультативніші гравці

Лідери визначилися не лише серед команд, а й серед хокеїстів. Тому топ-5 найкращих нападників сезону виглядає таким чином:

Олександр Пересунько ("Донбас") – 10 матчів, 18 (7 11) очок;

Андрій Сигарьов ("Донбас") – 9 матчів, 15 (9 6) очок;

Віктор Шахворостов (СК "Сокіл") – 10 матчів, 15 (7 8) очок;

Сергій Мельников (СК "Сокіл") – 10 матчів, 13 (9 4) очок;

Павло Медведєв ("Донбас") – 9 матчів, 11 (5 6) очок.

Зазначимо, що Олександр Пересунько є автором першого хет-трику у хокейній Суперлізі України, а Андрій Сигарьов, який лідирує у топі бомбардирів чемпіонату, оформив найшвидший хет-трик в історії ХСУ.

Найрезультативнішим захисником цього сезону є гравець "Донбасу" Філіп Пангелов-Юлдашев. На рахунку хокеїста 9 (3 6) очок у 10 матчах.

А за показником надійності серед захисників у сезоні 2021/22 лідирує хокеїст СК "Сокіл" Дмитро Шуленін – надійність захисника за першу третину чемпіонату оцінюється у 10.

Рекордні серії:

На старті чемпіонату два клуби відзначилися довгими переможними серіями — "Донбас" та СК "Сокіл". Серія донеччан ще триває – зараз донецький клуб оформив 10 перемог поспіль, не програвши в жодному матчі.

СК "Сокіл" зміг видати 5-матчеву серію перемог, обігравши хоча б раз усі команди чемпіонату, окрім "Донбасу".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що став відомим календар та формат проведення хокейних змагань на Олімпіаді-2022.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hsl.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини