Головна Новини Спорт зимові види спорту 14 років тому трапилася одна із найстрашніших травм в історії хокею
commentss НОВИНИ Всі новини

14 років тому трапилася одна із найстрашніших травм в історії хокею

Хокеїсти відмовлялися виходити на лід

10 лютого 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

Чотирнадцять років тому у матчі регулярного чемпіонату Національної хокейної ліги ледь не сталася трагедія. У поєдинку між "Флоридою Пантерз" та "Баффало Сейбраз" один із хокеїстів завдав тяжкої травми своєму партнерові, ледь не вбивши його.

14 років тому трапилася одна із найстрашніших травм в історії хокею

Тяжка травма словацького хокеїста - фото із відкритих джерел

Оллі Йокінен, граючи за "пантер", під час зіткнення з суперником, падаючи, лезом ковзана перерізав сонну артерію своєму партнерові по клубу словаку Ріхарду Зеднику.

Лікарі обох команд кинулися рятувати гравця і доклали максимум нелюдських зусиль, щоб урятувати. На лід вилилася величезна кількість крові, і медики намагалися зупинити кровотечу до прибуття швидкої допомоги.

Гравця терміново госпіталізували, але хокеїсти відмовилися виходити на лід, доки з лікарні не надійшло повідомлення про те, що Зедник перебуває у стабільному стані та його життю ніщо не загрожує.

Після завершення поєдинку Оллі мало не з кулаками накинувся на тележурналістів, які намагалися вивести його на розмову своїми розпитуваннями про те, що сталося на льоду. Але коли він трохи заспокоївся, то зізнався, що не зміг ще відійти від пережитого шоку і давно, з таким нетерпінням не чекав на фінальну сирену, як у цьому матчі

Як потім з'ясувалося, словацький нападник Зедник за кілька місяців одужав від травми і повернувся на лід. До весни наступного року він продовжував виступати за "Флориду Пантерз", а потім перейшов до чемпіонату Континентальної хокейної ліги, граючи за ярославський "Локомотив".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що рівно чотири роки тому стартували зимові Олімпійські ігри у Пхенчхані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини