Головна Новини Спорт зимові види спорту Керівництво НХЛ ухвалило остаточне офіційне рішення щодо зимової олімпіади у Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництво НХЛ ухвалило остаточне офіційне рішення щодо зимової олімпіади у Пекіні

Востаннє усі найсильніші гравці ліги збиралися на Кубку світу 2016 року

22 грудня 2021, 19:45
Поділіться публікацією:

У середу, 22 грудня, Національна хокейна ліга (НХЛ) спільно з Асоціацією гравців НХЛ (НХЛПА) офіційно оголосили про відмову від участі гравців ліги в Олімпійських іграх 2022 року у Пекіні.

Керівництво НХЛ ухвалило остаточне офіційне рішення щодо зимової олімпіади у Пекіні

Олімпіада без НХЛ - фото із USA Today Sports

За заявою голови НХЛ Гері Беттмена, незважаючи на те, що ліга поважає бажання гравців представляти свої країни на Олімпіаді-2022, Національна хокейна ліга не зможе відпустити спортсменів. Причиною такого рішення стали переноси матчів регулярного чемпіонату НХЛ через епідемію коронавірусу (вже 50 ігор).

В останні тижні чутки про це ходили дуже активно, а можлива відмова готувалась крок за кроком. І якщо після оголошення найжорстокіших карантинних правил у Пекіні та прес-конференції Гері Беттмена була надія, що ліга віддасть рішення на розсуд окремих гравців, то після лавини гравців, що потрапили в COVID-протокол, всі сумніви були розвіяні – рішення буде централізованим і не на користь поїздки до Китай.

Швидше за все, за заявою того ж таки керівництва НХЛ, гравці Ліги зможуть виступити на Олімпіаді-2026.

У зв'язку з цим Національна хокейна ліга скасовує олімпійську паузу з 6 по 22 лютого. Цими датами НХЛ планує проводити відкладені матчі регулярного чемпіонату. З середини листопада не відбулося 50 ігор через те, що в командах різко зростала кількість COVID-19, що заразилися.

Варто зазначити, що для міжнародного хокею це катастрофа. Востаннє на цьому рівні всі найсильніші гравці збиралися у 2016 році на Кубку світу. Також Олімпійські Ігри-2018 у Пхенчхані також проходили без участі представників НХЛ.

Раніше, інформаційний портал "Коментарі" розповідав про те, що являють собою суперники збірної України по Лізі націй: Шотландія, Ірландія та Вірменія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини