Головна Новини Спорт зимові види спорту Головні факти про хокей на Олімпіаді у Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні факти про хокей на Олімпіаді у Пекіні

12 хокейних збірних змагатимуться за Олімпійське золото

27 січня 2022, 20:55 comments1642
Поділіться публікацією:

Вже 4 лютого стартують зимові Олімпійські Ігри у Пекіні, а з 9 лютого 12 хокейних збірних змагатимуться за Олімпійське золото.

Головні факти про хокей на Олімпіаді у Пекіні

Олімпіада в Пекіні - фото із відкритих джерел

Як повідомляє hsl.com., навколо хокейного турніру на Олімпіаді ходило багато чуток та інтриг — тривалі переговори з НХЛ, рішення щодо проведення скасованого МЧМ, нові ковидні правила та багато іншого.

Олімпійські ігри без гравців НХЛ

МОК, ІІХФ та НХЛ ще влітку 2021 року провели серію переговорів щодо участі гравців найсильнішої ліги світу в Олімпіаді у Пекіні. Взагалі, востаннє гравці НХЛ виступали на Олімпіаді далекого 2014 року — тоді Ігри проходили в Сочі. 2018 року ліга відмовилася відпускати хокеїстів на турнір.

У вересні 2021 року сторони досягли угоди – гравці НХЛ поїдуть на Олімпіаду. Проте, НХЛ залишила за собою право відмовитись від участі у турнірі за місяць до старту ОІ. Так і сталося.

Все почалося з численних перенесення матчів усередині НХЛ — всього Ліга перенесла понад 100 поєдинків регулярного чемпіонату. А наприкінці грудня профспілка гравців опублікувала заяву про те, що участь НХЛ в Олімпіаді неможлива.

Склади команд

Проте на Олімпіаду до Пекіна вирушить чимало хокейних зірок, до того ж шанс проявити себе отримали й молоді хокеїсти з місцевих чемпіонатів.

Наприклад, перший номер драфту НХЛ-2021 Оуен Пауер зіграє за збірну Канади на Олімпіаді-2022.

Також у заявку Канади на ОІ потрапив і 3-й номер драфта — нападник Мейсон Мактавіш (вибраний "Анахаймом"). За Канаду на ОІ також зіграє Едді Паскуале ("Локомотив", КХЛ), захисник Тайлер Уозерспун ("Ютіка", АХЛ) та 36-річний нападник Адам Крекнелл ("Бейкерсфілд", АХЛ, 21 матч, 14 (4 10) очок) .

У складі збірної Швеції на ОІ зіграє понад 10 хокеїстів, які виступають у топ-клубах шведського чемпіонату, а також гравці лідерів чемпіонату Швейцарії — Крістіан Фолін ("Фрелунда"), Ерік Густафссон ("Лулеа"), Джонатан Пудас ("Шеллефта") Даніель Бродін ("Фрібург"), Якоб де ла Роуз ("Фар'єстад"), Денніс Еверберг ("Регле"), Макс Фріберг ("Фрелунда"), Понтус Холмберг ("Векше"), Лінус Йоханссон ("Фар'єстад"), Карл Клінгберг ("Цуг"), Маркус Крюгер ("Цюріх"), Антон Ландер ("Цуг"), Густав Рюдаль ("Фар'єстад").

А до складу олімпійської збірної США потрапило 15 хокеїстів (з 25 у складі), які представляють американські університети та грають у NCAA: Дрю Коммессо (Університет Бостона, NCAA), Брок Фейбер (Університет Міннесоти, NCAA), Дрю Хеллесон (Бостонський коледж) , Джейк Сандерсон (Університет Північної Дакоти, NCAA), Нік Пербікс (Державний університет Сент-Клауда, NCAA), Метті Бенірс (Університет Мічигана, NCAA), Ноа Кейтс (Університет Міннесоти Дулут, NCAA), Метью Кнай Університет Міннесоти, NCAA), Натан Сміт (Університет Міннесоти Стейт, NCAA), Брендан Бріссон (Університет Мічигана, NCAA), Нік Абруззі, Шон Фаррелл (обидва — Університет Гарварда, NCAA), Сем Хентгес (Державний університет) , Марк Маклафлін (Бостонський коледж, NCAA).

Проте були і випадки, коли хокеїсти добровільно відмовилися їхати на Олімпіаду в Пекіні. Так, захисник "Фрелунди" Сімон Едвінссон, обраний "Детройтом" на драфті НХЛ-2021 під 6 загальним номером, відмовився від участі в ОІ-2022 у складі збірної Швеції.

Нові ковидні правила у Пекіні

Для успішного проведення Олімпіади організатори Ігор повинні встановити чіткі та жорсткі рамки, в яких проходитиме турнір. Наприклад, термін, у якому людина вважається близьким контактував із зараженими, скорочено з 14 до 7 днів. У цей період тестування у "контактних" проводитиметься двічі на день.

Також учасники Олімпіади, у яких буде виявлено ковід, після 10 і більше днів карантину зможуть повернутися до раніше заброньованих місць проживання – за відсутності симптомів ковіда та за наявності негативних тестів протягом трьох днів поспіль. Але після цього особам, які вилікувалися від ковіда, буде надано статус близького контакту.

На даний момент МОК та оргкомітет Ігор розробляють окрему процедуру для осіб, які регулярно здають позитивні тести на інфекцію. Передбачається, що їх у найкоротші терміни надсилатимуть додому.

Незважаючи на те, що у хокейному турнірі на Олімпіаді не буде гравців НХЛ, він точно буде видовищним та повним сюрпризом. Молодші склади, майбутні хокейні зірки забезпечать цікавий та непередбачуваний результат.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, як відбулася зустріч СК "Сокіл" — "Донбас".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини