Головна Новини Спорт спорт і держава З сина російського олігарха зняли санкції: тепер він вимагає ще більше
commentss НОВИНИ Всі новини

З сина російського олігарха зняли санкції: тепер він вимагає ще більше

Микита Мазепін вимагає від американської компанії Формули-1 зарплату за рік, після того, як його вигнали з команди через санкції.

8 квітня 2024, 13:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський гонщик Формули-1 Микита Мазепін було звільнено з американської команди Haas невдовзі після нападу його країни на Україну в лютому 2022 року. Мазепін не погоджується з таким рішенням керівництва своєї колишньої команди та вимагає зарплати за 2022 рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

З сина російського олігарха зняли санкції: тепер він вимагає ще більше

Російський гонщик Микита Мазепін. Фото з відкритих джерел

Микита Мазепін, який носить неофіційний титул "найгіршого гонщика Формули-1" приєднався до команди Haas, яка була на межі банкрутства. На допомогу у цій ситуації прийшов батько Мазепіна – російський олігарх та мільярдер, який вклав у компанію 30 млн доларів. Однак після повномасштабного вторгнення американська компанія вигнала російського гонщика та розірвала контракт зі своїм спонсором — російською компанією "Уралкалій", де одним з директорів є батько Мазепіна.

У березні Мазепін молодший виграв суд та зумів домогтися зняття санкцій з себе. Європейський суд не зміг довести прямий фінансовий зв’язок між російським автогонщиком та його батьком олігархом Дмитром Мазепіним. 

Після зняття санкцій Микита Мазепін подав до суду на Haas, щоб отримати зарплату за 2022 рік. Російський гонщик очікує отримати близько мільйона доларів. Також росіянин хоче отримати автомобіль, як сувенір.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що популярний актор з серіалу "Малкольм у центрі уваги" майже залишив кіно та розпочав кар'єру автогонщика. 

Також "Коментарі" писали, що більшість з найдорожчих автомобілів світу — це раритетні спорткари, які брали участь у перегонах. Відомі гонщики змогли виграти завдяки їм свої титули на найпопулярніших перегонах у 60-80-ті роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини