Головна Новини Спорт спорт і держава "Я дуже задоволений": російський пілот Формули-1 через суд скасував санкції ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

"Я дуже задоволений": російський пілот Формули-1 через суд скасував санкції ЄС

Колишній пілот Формули-1, російський автогонщик Микита Мазепін зміг скасувати санкції ЄС, які були накладені на нього після повномасштабного вторнення Росії.

20 березня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський автогонщик Микита Мазепін через суд скасував санкції, які були накладені на нього Європейським Союзом після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Росіянин заявив, що задоволений рішенням суду.

"Я дуже задоволений": російський пілот Формули-1 через суд скасував санкції ЄС

Російський автогонщик Микита Мазепін. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський Союз наклав санкції на російського пілота Формули-1 Микиту Мазепіна. Санкції були накладені через батька Микити – Дмитра Мазепіна, який є впливовим російським олігархом та вважається головним спонсором діяльності сина, як гонщика. Батька Мазепіна в ЄС назвали "членом наближеного оточення" Путіна.

Однак суд ЄС у новому рішенні заявив, що Микита Мазепін буде виключений з санкційного списку, адже покинув команду, яка могла отримувати фінансування від Дмитра Мазепіна. Це пов’язано з тим, що Європейський Союз вимагає існування прямого зв’язку, що виходить за межі простих сімейних стосунків.

"Я дуже задоволений сьогоднішнім рішенням і вдячний Європейському суду за справедливий розгляд моєї справи", — сказав Мазепін.

Також Мазепін скасував санкції, які йому забороняли брати участь у Формулі-1 від ЄС та Канади. Однак, російський автогонщик не повідомив, чи збирається повертатись до елітних перегонів. Наразі керівний орган перегонів FIA дозволяє брати участь у своїх змаганнях спортсменам з Росії та Білорусі, однак лише в якості нейтральних автогонщиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв обурений рішенням МОК допустити російських спортсменів до Олімпіади з певними умовами.

Також "Коментарі" писали про Індію, яка відмовилася від контрактів з компанією "Роснєфть" через нові санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини