Головна Новини Спорт спорт і держава Відома українська тенісистка не потрапила до ТОП-10 списку "Форбс"
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома українська тенісистка не потрапила до ТОП-10 списку "Форбс"

У першій десятці опинилися п'ять тенісисток

13 січня 2022, 20:05
Поділіться публікацією:

За підсумками 2021 року завдяки виданню forbes.com став відомий список найоплачуваніших спортсменок світу. У першій десятці опинилися п'ять тенісисток, але цього року серед них немає українки Еліни Світолиної (торік зайняла 9 місце з доходом 6,1 млн доларів).

Відома українська тенісистка не потрапила до ТОП-10 списку "Форбс"

Еліна Світоліна - фото із відкритих джерел

Очолила багатих спортсменів – японська тенісистка Наомі Осака із заробітком у 57,3 млн. доларів, з яких 2,3 млн. доларів – це призові на змаганнях, а решта 55 млн. доларів – доходи, отримані поза кортом.

У вересні 2021 року спортсменка оголосила про перерву у кар'єрі після програшу на US Open. У 2019 році вона стала першою ракеткою у світі серед жінок, здобувши перемогу на Відкритому чемпіонаті Австралії (Australian Open – 2019).

Крім того, в 2021 році газета Financial Times внесла Наомі Осаку до списку найвпливовіших жінок світу. Financial Times склала список найвпливовіших жінок року. Хто до нього увійшов

На другій позиції рейтингу опинилася американська тенісистка Серена Вільямс із доходом у 45,9 млн. доларів На змаганнях вона отримала 900 тисяч доларів призових, а 45 млн. доларів заробила поза кортом.

Цього року чотириразова олімпійська чемпіонка вперше не виступить на Australian Open, оскільки на Вімблдоні вона зазнала травми підколінного сухожилля.

Третє місце також дісталося зірці тенісу – Вінус Вільямс (сестра Серени). Її дохід оцінюють у 11,3 млн. доларів, з яких 300 тисяч доларів це призові на змаганнях, а 11 млн. доларів — прибуток поза кортом.

Вільямс-старша не виступає із серпня 2021 року через травму ноги. З цієї причини вона також була змушена пропустити US Open. Зараз 41-річна Вінус має власний бренд одягу EleVen, який співпрацює з K-Swiss, і, як і сестра Серена, була виконавчим продюсером фільму "Король Річард".

Список топ-10 після трійки лідерів:

Симона Байлз (спортивна гімнастика) – 10,1 млн доларів;

Гарбіньє Мугуруса (теніс) – 8,8 млн. доларів;

Ко Джин-Янг (гольф) — 7,5 млн. доларів;

Пусарла Венката Сіндху (бадмінтон) – 7,2 млн доларів;

Ешлі Барті (теніс) – 6,9 млн доларів;

Неллі Корда (гольф) – 5,9 млн доларів;

Кендіс Паркер (баскетбол) – 5,7 млн доларів.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що українські тенісистки успішно виступають на відкритому чемпіонаті Австралії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини