Головна Новини Спорт спорт і держава УАФ звернулась до УЄФА з офіційним листом щодо дій Росії: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

УАФ звернулась до УЄФА з офіційним листом щодо дій Росії: в чому причина

Росія намагається залучити футбольні клуби з окупованих територій України до своїх чемпіонатів

27 жовтня 2023, 18:58
Поділіться публікацією:

Через нещодавні заяви РФ стосовно можливої інтеграції футбольних клубів з окупованих територій України до російських чемпіонатів, Українська асоціація футболу (УАФ) звернулася до УЄФА з офіційним листом, де закликає прийняти рішучі заходи для вирішення цієї ситуації. Про це повідомляє пресслужба УАФ.

УАФ звернулась до УЄФА з офіційним листом щодо дій Росії: в чому причина

Штаб-квартира УАФ. Фото з відкритих джерел

Змушені вчергове звернутися з приводу питання, щодо якого неодноразово вели з вами комунікацію протягом останнього року, а саме — протиправних дій російської терористичної держави та рфс щодо української держави та футболу. У даному випадку — щодо спроб інтегрувати футбольні клуби з тимчасово окупованих регіонів України до російських національних чемпіонатів, що наразі просувається вперед без жодних перешкод та обмежень. Незважаючи на правовий аспект, згідно з яким УЄФА у 2014 році надав тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим особливий статус, який має забезпечити її захист від загарбницької поведінки росії, – йдеться в листі від УАФ.

Також в листі УАФ наводить слова заступника міністра спорту країни-терориста Одеса Байсултанова, який заявив, що футбольні клуби з окупованих територій України повинні бути включені в чемпіонати Росії. Він також зазначив, що виключення кримських клубів із другого дивізіону чемпіонату у 2014 році, згідно з вимогами УЄФА, було помилкою, і Росія, на його думку, "не має перейматися позицією УЄФА й ФІФА".

Ми більш ніж стурбовані тим, як розвивається ситуація, і просимо УЄФА звернути особливу увагу та вжити рішучих заходів щодо описаного вище порушення, беззаконня та прояву виключної неповаги до всієї футбольної родини, – додали в УАФ.

Читайте також, донецький “Шахтар” розірвав контракт із футболістом команди U-19, півзахисником Олександром Роспутьком. Раніше стало відомо, що футболіст не повернувся до України разом із командою після матчу Юнацької ліги УЄФА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини