Головна Новини Спорт спорт і держава Шахіст, який народився в Україні хоче виступати від російським прапором, але ФІДЕ забороняє
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахіст, який народився в Україні хоче виступати від російським прапором, але ФІДЕ забороняє

Підтримав Путіна, отримав штраф і так нічому не навчився.

23 вересня 2022, 00:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

22 вересня закінчилася шестимісячна дискваліфікація гросмейстера Сергія Карякіна. Росіянина покарали за публічну підтримку злочинних дій Володимира Путіна. Незважаючи на плин часу і трагічні повідомлення, які щодня надходять з України, 32-річний гравець не змінив свого ставлення і заявив, що не повернеться в гру, якщо не зможе виступати під російським прапором. Про це він заявив в одному з російських спортивних інтернет-видань.

Шахіст, який народився в Україні хоче виступати від російським прапором, але ФІДЕ забороняє

Шахіст який народився в Україні хоче виступати від російським прапором. Фото з відкритих джерел

Усе це ще більше шокує, якщо згадати, що до 2009 року Карякін представляв Україну. Проте шахіст, який народився в Криму, вирішив змінити бік, і як росіянин виграв чемпіонат світу зі швидких шахів у 2012 і з бліцу у 2016.

Однак є багато ознак того, що росіянин не буде боротися за подібні успіхи скоро у ФІДЕ (Міжнародна федерація шахів). Він і досі хоче виступати під російським прапором.

Я не збираюся грати під егідою ФІДЕ. Виступатиму тільки під російським прапором! – наполягає російський шахіст Сергій Карякін.

Цікаво, що після того, як у середу президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію, голова Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков визнав, що спортсмени теж можуть йти в армію. Цілком можливо, що повістку отримає і російський гросмейстер Сергій Карякін, який підтримує агресію проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дивну заяву від колишнього чемпіона світу з боксу Валуєва. Росіянин розраховує на крах європи через залежність її від газу РФ.

Також "Коментарі" писали про критику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, якої той зазнав від українського тренера угорського походження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини