Головна Новини Спорт спорт і держава Російська спортсменка надіслала вибачення українці: що у тексті
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська спортсменка надіслала вибачення українці: що у тексті

Російська легкоатлетка Марія Ласіцкене спробувала просити вибачення у повідомленні до української спортсменки Ярослави Магучіх.

31 жовтня 2023, 10:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після пів року війни росіянка Марія Ласіцкене (Кучина) написала повідомлення вибачення до української легкоатлетки Ярослави Магучіх, яка критично відреагувала на крок спортсменки з РФ. Тепер повідомлення росіянки опублікували російські ЗМІ.

Російська спортсменка надіслала вибачення українці: що у тексті

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх. Фото з відкритих джерел

Про російську стрибунку у висоту Марію Ласіцкене говорили, що вона не причетна до агресії Росії проти України і тому повинна брати участь у міжнародних змаганнях з легкої атлетики. Сама ж Ласіцкене публічно не говорила про війну та не засуджувала російську агресію. Однак у липні 2022 року Марія Ласіцкене надіслала лист до Ярослави Магучіх.

"Мені дуже шкода, що відносини між нашими країнами вплинули на твоє ставлення до мене. Вибач мені мою слабкість, я не могла знайти слів. Я була впевнена — жодне моє слово не полегшить ваші переживання та страждання", — оприлюднили російські ЗМІ повідомлення Ласіцкене.

Далі росіянка пояснила, що її публічне мовчання необов’язково означає згоду з офіційною позицією Кремля щодо війни в Україні.

"Я в жодному разі не виправдовую себе, я просто хочу, щоб ти хоча б спробувала зрозуміти мене. Я припустилася помилки, але на той момент я думала, що мої слова ніяк не допоможуть. Але мовчання — не однакова згода", — стверджує росіянка.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх у липні не розкрила усіх деталей листа, однак вказує, що росіянка написала повідомлення після тиском громадськості.

"Добре, що вона написала, але вона це зробила, коли ЗМІ звинуватили її в мовчанні", — стверджує Магучіх.

Крім того, за словами української спортсменки Марія Ласіцкене спочатку написала лист керівнику МОК Томасу Баху та більше мала на увазі, що російські спортсменки не можуть блати участь у міжнародних змаганнях.

Слід зазначити, що Марія Ласіцкене є капітаном Збройних сил РФ, а також була довіреною особою Путіна на президентських виборах Росії у 2018.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що футболіст Олександр Алієв назвав колишнього українського спортсмена "падлом українського народу".

Також "Коментарі" писали про УЄФА, які раптово змінили своє рішення у справі щодо росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини