Головна Новини Спорт спорт і держава Неоднозначні слова Новака Джоковича про війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Неоднозначні слова Новака Джоковича про війну

Один з кращих тенісистів сучасності висловився щодо напружених відносин між Сербією та Косово.

30 травня 2023, 20:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найкращий сербський тенісист Новак Джокович після перемогу у першому колі турніру Ролан Гаррос написав на екрані камери скандальні слова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter спортивного оглядача Бена Ротенберга.

Неоднозначні слова Новака Джоковича про війну

Сербський тенісист Новак Джокович. Фото з відкритих джерел

Новак Джокович без особливих проблем здолав американця Александара Ковачевича у трьох сетах з рахунком 6:3, 6:2, 7:6. Після перемоги сербський тенісист підійшов до камери та почав писати своє послання.

"Косово — це серце Сербії! Зупиніть насильство", — написав Джокович.

Черговий раз найкращий сербський тенісист підриває незалежність Косова. Журналіст Бен Ротенберг нагадав, що в минулому Джокович уже говорив про те, що "Косово належить Сербії". Це сталось відразу, як Косово проголосило свою незалежність у 2008 році.

Більшість сербів дотримується подібної думки. У березні тенісист відвідав футбольний матч у Бєлграді, під час якого вболівальники скандували, що "Косово – це Сербія". Тоді Джокович підняв руку і таким чином показав своє схвалення цієї ідеї.

Нагадаймо, що в середині травня у Косово відбулись дострокові вибори. Їх бойкотували етнічні серби, які становлять більшість у північних регіонах Косово. Таким чином явка на виборах склала менш як 3,5%, а перемогу здобув етнічний албанець. Це викликало хвилю протестів в регіоні та заворушення між сербами та албанцями.

Косовська поліція застосувала сльозогінний газ і бомби для придушення протестів. Згоріло кілька автомобілів, у тому числі поліцейські. 26 травня, президент Сербії Александар Вучич наказав привести армію в стан підвищеної готовності і переправити її до кордону з Косово.

Станом на 2023 рік незалежність Косово визнала 97 країн світу зі 193 членів ООН. Україна не визнає державу Косово.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що французи освистали тенісистку Марту Костюк, однак українка дала відповідь.

Також "Коментарі" писали, що білоруська тенісистка відповіла на незручне запитання про війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Африкан Пошехонский

31 травня 2023, 17:11

Бог, Создатель сам Первый и Главный НАЦИСТ, Ибо он создал НЕ единого унифицированного какого-то негроцыгана с единым для низших языком эсперанто, А людей разных наций. С мая 2023 года в Украине будут праздновать день Победы над Богом ! Официально ! Назначен праздник на 8 число и называется День победы над нацизмом. Сами нацисты когда то объявившие своей главной задачей создание новой общности - новой НАЦИИ советских рабов умело скрывают свою принадлежность своей нации ввиду врождённых невиданных способностей к мимикрии. Если у сатанистов не получается скрыть свою принадлежность своей нации в дело вступает уголовное и не только преследование. Так то ))

Володимир

30 травня 2023, 19:51

"Неоднозначні слова", "скандальні слова" - автор "slava kot" мудак-недоучка.


Новини