Головна Новини Спорт спорт і держава Керівництво британського МЗС звернулося до своїх футбольних клубів із несподіваною пропозицією
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництво британського МЗС звернулося до своїх футбольних клубів із несподіваною пропозицією

УЄФА поки що відмовляється

23 лютого 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Керівниця міністерства закордонних справ Великої Британії Ліза Трасс закликала англійські футбольні клуби відмовитись від участі у фіналі Ліги чемпіонів, якщо він відбудеться у Санкт-Петербурзі.

Керівництво британського МЗС звернулося до своїх футбольних клубів із несподіваною пропозицією

Англійські клуби - фото із AP

Після того як президент РФ Путін визнав незалежність "ЛНР" та "ДНР" та ввів свої війська на окуповані території, англійські ЗМІ почали повідомляти про можливість перенесення фінальної гри Ліги чемпіонів із Санкт-Петербурга. Як повідомляє Суспільне, УЄФА, у свою чергу, офіційно відмовлялася від таких заяв, але при цьому продовжує стежити за ситуацією щодо України.

Ліза Трасс в інтерв'ю Sky вважає, що фінал ЛЧ все ж таки слід перенести з Росії. Іншими англійськими командами слід відмовитися від участі у фіналі, якщо вони туди потраплять.

"Враховуючи поведінку Росії, у нас немає жодного іншого варіанту, окрім як засудити це. Зараз ми перебуваємо в реальній небезпеці повномасштабного вторгнення в Україну [з боку Росії], і все, що ми можемо зробити – так це відмежуватися від Росії та цього жахливого режиму "Чи варто англійським клубам бойкотувати фінал у Росії? Так, на їхньому місці я б його бойкотувала. Особисто я б не хотіла брати участь у футбольному матчі в Санкт-Петербурзі, враховуючи те, що робить режим Путіна", — додала Трасс.

Варто зазначити, що у фінал Ліги чемпіонів можуть пройти два англійські клуби з чотирьох, які продовжують виступати у ЛЧ: "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", "Челсі" та "МЮ".

Раніше інформаційний портал "Коментарі" вже розповідали про те, що від УЄФА вимагають зректися основного спонсора через військове вторгнення Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини