Головна Новини Спорт інші види спорту Захищаємо життя людей: скандальні заяви після повернення росіян до міжнародних змагань
commentss НОВИНИ Всі новини

Захищаємо життя людей: скандальні заяви після повернення росіян до міжнародних змагань

Президент Міжнародної федерації дзюдо Маріус Візер пояснив присутність російських спортсменів на міжнародних змаганнях тим, що так рятується життя людей в Україні та Росії.

17 травня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські та білоруські спортсмени були допущені до Чемпіонату світу з дзюдо. Таке рішення викликало широке обурення, адже Кремль використав успіх Армана Адамяна в Катарі як пропаганду, а після закінчення чемпіонату глава Міжнародної федерації дзюдо Маріус Візер дивно прокоментував можливість участі російських гравців у міжнародних змаганнях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Insidethegames.

Захищаємо життя людей: скандальні заяви після повернення росіян до міжнародних змагань

Президент Міжнародної федерації дзюдо Маріус Візер. Фото з відкритих джерел

Дзюдоїсти з Росії та Білорусі були допущенні до міжнародних змагань під нейтральним прапором, а також без можливості виконання гімну у разі перемоги. Таким чином на ЧС з дзюдо приїхало двоє білорусів та 17 росіян.

Президент Міжнародної федерації дзюдо Маріус Візер назвав поведінку російських бійців у Катарі "зразковою" і "доказом того, що вони тримаються осторонь війни".

"Присутність російських спортсменів у спорті для мене є доказом того, що вони тримаються на відстані від війни, тому що вони могли вибрати воювати, але вони вирішили залишитися в спорті", — пояснює причини, чому росіяни мають виступати на міжнародних змаганнях Маріус Візер.

На думку Маріуса Візера таким чином асоціація захищає життя людей з України та Росії.

"Відмовляючись від них (російських спортсменів), ми відправляємо їх на фронт. Своїм рішенням ми захищаємо життя людей з обох сторін", — стверджує Президент Міжнародної федерації дзюдо.

Нагадаймо, що Україна відмовилась брати участь у змаганнях через допуск до Чемпіонату світу з дзюдо російських та білоруських спортсменів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська тенісистка відреагувала на українку, яка не потиснула їй руку після матчу.

Також "Коментарі" писали, що названо нового чемпіона світу з шахів: у фіналі переміг росіянина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини