Головна Новини Спорт інші види спорту Названо нового чемпіона світу з шахів: у фіналі переміг росіянина
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо нового чемпіона світу з шахів: у фіналі переміг росіянина

Китайський шахіст здобув перемогу над росіянином та став чемпіоном світу з шахів.

1 травня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китаєць Дін Ліжень став 17-м чемпіоном світу з шахів в історії перемігши у фіналі росіянина Яна Непомнящого. Попередні 14 ігор закінчились нічиєю 7:7, тому титул чемпіона розігрувався у на тай-брейку, де перемогу здобув Ліжень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sport.ua.

Названо нового чемпіона світу з шахів: у фіналі переміг росіянина

Ліжень переграв росіянина Непомнящого. Фото з відкритих джерел

Під час основної частини гри кожен шахіст здобув по три перемоги, а ще вісім партій закінчились внічию. Таким чином гросмейстери повинні були грати швидкі шахи на тай-брейку, щоб визначити чемпіона світу.

Партія тай-брейку складається з 25 хв та ще додатково додається 10 секунд після кожного ходу. Перші три гри в такому режимі завершились в нічию. Однак четверта партія принесла перемогу китайцю Діну Ліженю, який переграв росіянина Яна Непомнящого з загальним рахунком 2,5:1,5 на тай-брейку.

Дін Ліжень став першим чемпіоном світу з Китаю. Він народився 24 жовтня 1992 року в Веньчжоу. Родом з цього міста також походить перший китайський гросмейстер Є Жунгуан і колишня чемпіонка світу серед жінок Чжу Чень. У 2009 році у віці 16 років він став наймолодшим в історії чемпіоном Китаю і отримав звання гросмейстера.

Найвищий показник Діна Ліженя у шаховому рейтингу був у листопаді 2018 року – 2816 очок. Зараз китаєць займає третє місце (2788 балів), поступаючись Карлсену (2853 бали) і Непомнящому (2795 балів).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Усика назвали потенційне місце наступного бою. Серед варіантів є неочікувані країни.

Також "Коментарі" писали про російських спортсменів, які починають тікати з країни та відмовляються від паспортів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини