Головна Новини Спорт інші види спорту Як ветеран бойових дій переміг на всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ветеран бойових дій переміг на всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу (ФОТО)

Боєць Сил Спеціальних операцій Збройних сил України був єдиним спортсменом з ампутованою після поранення ногою

7 червня 2021, 09:23
Поділіться публікацією:

Ветеран Сил Спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України (ЗСУ) Артем Кузьміч на позивний "Грот" переміг на всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу, змагаючись з іншими спортсменами без однієї ноги, яку втратив після важкого поранення на Донбасі. Про героїчну перемогу спецпризначенця на своїй сторінці у Facebook розповіла доброволець і волонтер Оксана Корчинська.

Як ветеран бойових дій переміг на всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу (ФОТО)

Турнір по джиу-джитсу. Фото: Facebook Оксани Корчинської

Артему Кузьмічу 25 років. Він родом з Білорусі. Чоловік пішов на фронт влітку 2014 року. Спочатку воював на Донбасі у складі добровольчих батальйонів, потім — у лавах Сил Спеціальних операцій ЗСУ.

За словами Оксани Корчинської, два роки тому Артем отримав важке поранення, після якого йому ампутували ногу. Чоловік пройшов реабілітацію у військовому госпіталі і протезувався.

"Повернувся в ССО, був одним із кращих інструкторів з підготовки військових спецпризначенців. Вісім місяців тому вперше став на татамі. Нещодавно переміг у київському турнірі, зараз — у всеукраїнському. Серед всіх бійців своєї категорії на змаганнях він — єдиний боєць з ампутацією", — зазначила Корчинська.

Як ветеран бойових дій переміг на всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу (ФОТО) - фото 2

Турнір по джиу-джитсу. Фото: Facebook Оксани Корчинської

Ветеран бойових дій мріє відкрити у Києві спортивний зал для своїх побратимів-ветеранів з ампутаціями та пораненнями спини, для ветеранів, які у візочках, і тих, хто лишився зору, повідомила волонтер.

Наразі громадські діячі шукають зал і меценатів, які допоможуть втілити мрію видатного ветерана, додала Корчинська.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що регулярне й правильно підібране фізичне навантаження — не тільки ключ до підтягнутого здорового тіла, а й запорука емоційної стабільності. Однак не всі тренування сприяють гарному настрою та допомагають побороти стрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини