Головна Новини Спорт інші види спорту Вперше в Україні будуть проведені змагання з бразильського джіу-джитсу серед пара-атлетів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в Україні будуть проведені змагання з бразильського джіу-джитсу серед пара-атлетів

Організатори створили сім окремих категорій для пара-атлетів

21 січня 2022, 20:25
Поділіться публікацією:

Цими вихідними 22 та 23 січня у Запоріжжі відбудеться турнір Ліги TMS, у рамках якого стартує кампанія Para Jiu Jitsu. Це соціальна програма для атлетів із особливостями розвитку, ампутаціями чи групами інвалідності.

Вперше в Україні будуть проведені змагання з бразильського джіу-джитсу серед пара-атлетів

Джіу-джітсу - фото із Ліга TMS

Куратором програми став Артем Кузьмич — синій пояс із бразильського джіу-джитсу, ветеран Сил Спеціальних Операцій ЗСУ, який втратив ногу в 2019 внаслідок тяжкого поранення. Артем неодноразово ставав переможцем на українських та європейських змаганнях. 2021 року він побував у Бразилії, де відвідав зал, в якому займаються пара-атлети. А також взяв участь у змаганнях та зміг завоювати золото у двох категоріях. Тепер Артем готовий поділитись своїм досвідом в Україні.

"Вважаю головним завданням – це популяризувати пара-джіу-джитсу, тому що в Україні ще мало пара-атлетів, які займаються і готові виступати на змаганнях. Багато хто просто не знає про такий вид спорту та його можливості для інклюзивних спортсменів. Кінцевою метою цього проекту я бачу створення спеціалізованих залів для людей з інвалідністю та можливості для них змагатися між собою та подорожувати, виступаючи на турнірах по всьому світу”.

Президент Ліги TMS Шай Гутман також поділився планами розвитку інклюзивного напрямку в бразильському джіу-джитсу.

"З моменту заснування нашої Ліги було і залишається важливим не стояти на місці, постійно розвиватися та залучати все більше людей у цей вид спорту. Ми відкриваємо нові проекти та завжди допомагаємо нашим спортсменам.

Я глибоко переконаний і на своєму прикладі зрозумів, що джіу-джитсу може змінити життя на краще. То чому б не зробити це бойове мистецтво доступним для кожного? Ліга TMS стане першою українською організацією, яка відкрила окрему категорію та активно розвиватиме напрямок Para Jiu Jitsu. І ми готові залучити до команди всіх, хто готовий нам у цьому допомогти.

Дебютні поєдинки пара-атлетів відбудуться 22 та 23 січня у Палаці спорту "Юність", в рамках турніру TMS UKRAINIAN CUP ZAPORIZHZHIA. Відкриття чемпіонату відбудеться о 10:00, безкоштовний вхід, з дотриманням карантинних норм.

Як повідомляв портал "Коментарі", українець потрапив до рейтингу найбагатших боксерів світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини