Головна Новини Спорт інші види спорту Український баскетбольний клуб сенсаційно зіграв проти іспанського лідера у Лізі Чемпіонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Український баскетбольний клуб сенсаційно зіграв проти іспанського лідера у Лізі Чемпіонів

Протистояння двох європейських клубів завершилося з різницею в один бал

8 лютого 2022, 21:55
Поділіться публікацією:

У вівторок, 8 лютого, український баскетбольний клуб "Прометей" зіграв свій перший матч у другому груповому раунді чоловічої Ліги чемпіонів. Як повідомляє Суспільне-Спорт, до цього етапу слобожанці пробилися завдяки перемозі над ізраїльським "Хапоелем" у плей-ін.

Український баскетбольний клуб сенсаційно зіграв проти іспанського лідера у Лізі Чемпіонів

"Прометей" - "Унікаха" - фото із FIBA

Підопічні Ронена Гінзбурга стартували з протистояння з іспанською "Унікахою", що відбулося вдома, в Запоріжжі. Господарі майданчика повели з самого початку матчу. Першу чверть "Прометей" завершив із відривом у три очки – 17:14. На старті другої чверті іспанці вийшли вперед, проте українці швидко повернули перевагу й урешті пішли на перерву в якості лідерів – 34:27.

Результативнішою й конкурентнішою виявилася третя чверть: "Унікаха" набрала вже 19 очок проти 20 слобожанців, і перед фінальним відрізком матчу "Прометей" вів 54:46.

Ще важче українцям далася остання чверть, у якій вони дозволили іспанцям відігратися й повести з відривом у два очки. Д'Анджелу Гаррісону вдалося зрівняти рахунок завдяки успішному триочковому – 63:63. Далі "Прометей" знову вийшов уперед із мінімальною перевагою, та невдовзі "Унікаха" повернула відрив – 69:66.

Цього разу ефектним триочковим зрівняв рахунок Кріс Доу, а потім і вивів команду вперед завдяки реалізованому штрафному – 70:69. І "Прометей" зумів втримати цей рахунок на останніх секундах матчу.

Слід зазначити, що гравці "Унікахи" були більш влучнішими з близької відстані (47% проти 37%). Але баскетболісти "Прометея" точніше реалізовували кидки із-за дуги (33% проти 27%). Іспанці також зібрали більше підборів (44 проти 39), а українці віддали більше результативних передач (16 проти 12).

Самим результативним гравцем зустрічі став захисник "Унікахи" Даріо Брісуела, який заробив 24 бали.

"Прометей" (Україна) – "Унікаха" (Іспанія) 70:69 (17:14, 17:13, 20:19, 16:23)

Інформаційний портал "Коментарі" вже повідомляв про те, що у Кривому Розі любителі спорту стали свідками баскетбольного трилера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини