Головна Новини Спорт інші види спорту Українські баскетболістки здійснили неймовірне у єврокубковому турнірі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські баскетболістки здійснили неймовірне у єврокубковому турнірі

В 1/4 "Прометей" зіграє або з "Мерсін" (Туреччина), або з "Флам" (Франція)

27 січня 2022, 21:25
Поділіться публікацією:

У четвер, 27 січня, у Слобожанському (Харківська обл) відбувся другий матч 1/8 фіналу Єврокубку ФІБА. "Прометей" на своєму майданчику приймав бельгійський "Касторс Брен" та переміг гостей з рахунком 79:56.

Українські баскетболістки здійснили неймовірне у єврокубковому турнірі

"Прометей" - "Касторс Брен" - фото із http://ukrbasket.net/

Зважаючи на перемогу слобожанок у першому матчі на виїзді з мінімальною перевагою (93:92), вдома необхідно було більш переконливо перемагати, аби не ставити під сумнів подальший турнірний шлях.

З перших секунд українські баскетболістки вмикнули максимальні швидкості та тиск на суперника. За стартову десятихвилинку господарки відірвалися на +16 очок. А вже до великої перерви рахунок на табло вже був з відривом у +22 бали.

Тон атак задавали американські лідерки Аріель Аткінс та Джойнер Холмс. Традиційно великий обсяг роботи в атаці та захисті виконувала Тетяна Юркевичус. Повернулася на майданчик досвідчена Ольга Дубровіна, яка пропустила перший поєдинок через травму.

"Прометей" не дозволив своїм суперницям переломити хід гри у третій чверті. Відтак у заключній вони впевнено довели матч до потрібної перемоги. На початку та наприкінці четвертої 10-хвилинки господарки втратили Холмс та Аткінс, які зазнали ідентичних незначних ушкоджень. Втім українські баскетболістки на той час уже впевнено тримали перебіг боротьби під своїм контролем.

Найрезультативнішими  в підсумку стали ті ж американки: у Аткінс 21 очко, у Холмс – 15. Юркевичус зробила дабл-дабл – 10 очок, 14 підбирань.

Відтак з двома перемогами над "Касторс Брен", "Прометей" вийшов у топ-8, де його суперником стане переможець пари "Мерсін" (Туреччина) – "Флам" (Франція). Через карантинні обмеження матчі цих команд перенесено на 16 та 17 лютого.

1/8 фіналу. Матч 2

27 січня

Слобожанське. 19:00

"Прометей" (Україна) – "Касторс Брен" (Бельгія) – 79:56 (27:11, 21:15, 23:19, 8:11)

Перший матч – 93:92

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що у Лізі чемпіонів "Прометей" дав бій "Хапоелю".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини