Головна Новини Спорт інші види спорту Українець став чемпіоном Європи з маунтинбайку
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець став чемпіоном Європи з маунтинбайку

Раніше українець не посідав призових місць на чемпіонатах Європи

16 серпня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Українець Олександр Гудима вперше в історії українського велосипедного спорту здобув "золоту" медаль в Чемпіонаті Європи з маунтинбайку. Про це повідомляють на сторінці Української національної команди "МТБ" (Маунтинбайк) в Facebook.

 Українець став чемпіоном Європи з маунтинбайку

Олександр Гудима виборов "золото", фото Ukraine National Team "MTB"

Змагання з маунтинбайку відбулися в Новому Саді в Чехії 14 серпня. Олександр змагався в категорії "юніори" й став першим чоловіком з чемпіонським титулом з маунтинбайку. Раніше серед юніорів українські юнаки у змаганнях з маунтинбайку посідали лише друге місце. Тож результат Олександра з часом 01:06:43 і його "золото" стали дійсно історичним моментом у велосипедному спорті.

Раніше Олександр Гудима на чемпіонаті Європи не посідав призових місць. Цього разу Олександр фінішував на 37 секунд швидше за швейцарця Романа Гольцера. Третім приїхав на фініш француз Александр Мартінс. Результат українця вражає, адже у гонці брав участь 91 спортсмен й Олександру вдалося обігнати їх усіх.

Медаль Олександра друга в цьому сезоні для українців. "Бронзу" привезла Ірина Попова, яка фінішувала третьою в дорослому крос-кантрі елімінатор. Ще один українець Єгор Волков, що змагався в крос-кантрі, зійшов з дистанції після першого кола.

Тим часом в Чехії продовжуються заїзди в рамках Чемпіонату. У неділю змагалися жінки та чоловіки в категорії Elite, а також між собою боролися жінки в категорії U23.

Зазначимо, що крос-кантрі — це перегони на маунтінбайку по місцевості, де є природні й штучні спуски, затяжні підйоми, швидкісні та технічні ділянки. Для змагань з крос-кантрі використовують траси шорт-трек довжиною до 5 кілометрів, які складаються з 6-10 кіл.

Як повідомляв портал "Коментарі", спортсменка з Харкова продовжила встановлювати рекорди України. За один день Анна Васюк встановила аж два нових.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини