Головна Новини Спорт інші види спорту Українці вперше в історії візьмуть участь у столітніх автоперегонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці вперше в історії візьмуть участь у столітніх автоперегонах

Престижні гонки у Монте-Карло організовані автомобільним клубом 110 років тому

27 листопада 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Вперше за 110 років Україна візьме участь у престижних автоперегонах на антикварних спортивних і звичайних авто у Монте-Карло. Як повідомляє tsn.ua, подружжя зі Львова Євген і Світлана Кравси візьмуть участь у цьому міжнародному ралі. Їхнім "залізним конем" буде "Запорожець".

Українці вперше в історії візьмуть участь у столітніх автоперегонах

Подружжя Кравс та їхнє авто - фото із Facebook

Автомобіль знаходиться поки що у ремонті, оскільки простояв у гаражі близько восьми років. Вага машини – 650 кілограмів при 30 кінських сил. Згідно з правилами, авто має бути автентичним, тому будуть перероблювати тільки ті запчастини, які поліпшать безпеку. До речі, до ралі подружжя готуватиметься в українських Карпатах.

За словами Євгена, свого часу він подарував дружині цей автомобіль і не думав, що згодом разом з нею буде брати участь у гонитві у Монте-Карло.

Слід нагадати, що престижні перегони були організовані автомобільним клубом Монако понад сто років тому. Раніше на ці гонки допускали лише ті автомобілі, які були випущені до 1956 року. Горбатий "Запорожець" молодший, але на честь його ювілейного 60-річного випуску організатори зробили виняток.

Всього, за два дні ралі треба буде подолати майже тисячу кілометрів. У перший день – 560 км горами та серпантином, у другий – 400 км. Складність полягає у тому, що перегони тривають лише вночі.   

Також, зазначимо, що Україну на перегонах представлятимуть не тільки львів’яни, а ще чотири екіпажі з Києва, Тернополя та Запоріжжя.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" розповідав, що збірна України дізналася своїх суперників раунду плей-офф на ЧС-2022. Також "Коментарі" повідомляли,  який термін ув’язнення за хабарництво отримав ексголова оргкомітету Олімпіади-2016.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини