Головна Новини Спорт інші види спорту Трійці альпіністів підкорилася знакова вершина
commentss НОВИНИ Всі новини

Трійці альпіністів підкорилася знакова вершина

Понад вісімдесят років їм вдалося подолати одну з найбільших вершин

25 січня 2022, 21:25
Поділіться публікацією:

Трійка альпіністів: Себастьян Пеллетті (Sebastián Pelletti), Романо Маркотті (Romano Marcotti) та Пепо Хурадо (Pepo Jurado) зробили перше в історії сходження на вершину піку Куерно Есте (Cuerno Este), розташований у гірському масиві національного парку Тор del.

Трійці альпіністів підкорилася знакова вершина

Підкорення вершини - фото із 4sport.ua

Як повідомляє 4sport.ua, на цю знакову, гарну вершину досі не було скоєно жодного сходження, хоча багато альпіністів і робили подібні спроби; і вони зупинялися на нижніх гранітних плитах.

І лише сьогодні трійка альпіністів змогла подолати цю важку ділянку та піднятися сланцевою вежею на вершину піку.

І так, через вісімдесят п'ять років після сходження на вершину Серро Альміранте Нієто (Cerro Almirante Nieto), яка була першою пройденою вершиною в масиві Торрес дель Пейн, була пройдена остання з великих вершин цього масиву.

Також слід зазначити, що альпіністи Себастьян та Романо намагалися здійснити це сходження ще кілька тижнів тому, піднявшись до основи передвисотної вежі.

Але цього разу вони повернулися на стіну, взявши з собою молоток та скельні гаки.

У гранітній секції вони піднімалися лінією, що йде паралельно і часом схожа на маршрут Bailar con el viento, що складається з п'яти мотузок.

Далі були 200 метрів переходу по легкому гребеню і 300 метрів на вертикальній скелі з короткими, але складними нависаючими секціями, де важко було встановити безпечну станцію.

Свій новий маршрут вони назвали "Vacaciones Metamórficas", його довжина складає 600 метрів, а категорія маршруту відповідає скельній складності 5.11-.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що у Запоріжжі завершився перший етап серії турнірів з бразильського джіу-джитсу TMS UKRAINIAN CUP.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини