Головна Новини Спорт інші види спорту Трансгендерний бігун викликав масштабний скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Трансгендерний бігун викликав масштабний скандал

Гленік Франк пробігла марафон у Лондоні як жінка. Однак кілька місяців тому виступала на змаганнях як чоловік.

26 квітня 2023, 19:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Трансгендерна бігунка Гленік Франк скористалась лазівкою на Лондонському марафоні і взяла участь у змаганнях як жінка. Учасниця Олімпійських ігор Мара Ямаучі розкритикувала організаторів заходу та заявила, що це образа для 14 тис. жінок, які були учасниками змагань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Post.

Трансгендерний бігун викликав масштабний скандал

Гленік Франк на марафоні. Фото: BBC

Минулого року Гленік Франк пробігла Нью-Йоркський марафон, де брала участь як чоловік, на ім'я Глен. Однак нещодавно вона виступала в Лондоні як жінка. Франк використала лазівку в правилах легкої атлетики Великобританії, які забороняють брати участь у змаганнях трансгендерам. 

Коли Гленік Франк пробігла марафон журналісти взяли у неї інтерв'ю. Трансгендер сказав "сила жінок" та напружуючи біцепси та м'язи живота перерахував усі інші змагання в яких брав участь, зокрема і ті, де виступав як чоловік. Це викликало гнів серед професійних спортсменок, зокрема олімпійська бігунка Мара Ямаучі заявила, що дозволити брати участь у Лондонському марафоні для Гленік Франк було "неправильно та несправедливо".

"Чоловіки в (жіночій) категорії — це нечесно стосовно жінок. Майже 14 000 справжніх жінок зазнали гіршої позиції на фініші через Франк", -  написала Ямаучі та додала, що навіть коли вона була "другою у світі" жінкою за швидкістю у марафоні, то "принаймні 1300 чоловіків бігли швидше за мене".

У жіночому заліку Франк закріпилася на 6160 місці. Змагання завершили 20 123 жінки. Якби Гленік Франк стартувала як чоловік, її часу в чотири години, 11 хвилин і 28 секунд було б достатньо, щоб посісти лише 15 386 місце.

Гленік Франк відреагувала на критику та попросила вибачення у Мари Ямаучі сказавши, що не хотіла нікого образити. Франк пояснила, що на Нью-Йоркському марафоні побігла як чоловік, адже в США не мала можливості зареєструватись як жінка для участі у змаганнях, тоді як в Британії це можна було зробити.

31 березня UK Athletics оголосила, що забороняє трансгендерним спортсменам брати участь у своїх ліцензованих змаганнях. Однак дозволяє це робити тим, хто вже брав участь у змаганнях раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одностатева пара з України одружилась у Великобританії.

Також "Коментарі" писали про австралійську спортсменку Ебані Бріджес, яка поділилась інформацією, що за створення акаунту на OnlyFans отримала великий гонорар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини