Головна Новини Спорт інші види спорту ТОП-3 найкрутіших вікових автогонщиків "Формули-1", які встановили світові рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-3 найкрутіших вікових автогонщиків "Формули-1", які встановили світові рекорди

Самым старым стал Хуан-Мануэль-Фанхио, в возрасте 46 лет и 209 дней

15 лютого 2022, 22:45
Поділіться публікацією:

На відміну від футболу, автоперегони, зокрема "Формула-1" — вид спорту, в якому після 35 років можна демонструвати свої найкращі результати. Сайт Проспорт, підготував ТОП-3 найстаріших учасників "Ф-1", які змогли встановити рекордні заїзди.

ТОП-3 найкрутіших вікових автогонщиків "Формули-1", які встановили світові рекорди

Хуан-Мануель Фанхіо - фото із відкритих джерел

Рекорд чемпіонату як віковий учасник "Формули-1", який показав у гонці найкраще коло, належить латиноамериканцю Хуану-Мануелю Фанхіо. Цей аргентинський гонщик у віці 46 років і 209 днів зумів показати найкраще коло під час Гран-прі Аргентини у 1958 році. Тоді він виступав за команду "Мазераті".

На другому місці у цьому рейтингу розташувався П'єро Таруффі, італійський гонщик "Формули-1". Свій рекорд він встановив на Гран-прі Швейцарії у 1952 році, показавши найкраще коло у 45 років та 219 днів. Виступав Таруффі за команду "Феррарі".

На третьому місці – італієць Джузеппе Фаріна із команди "Альфа Ромео". У віці 44 років і 321 дня він показав своє найкраще коло на Гран-прі, яке у 1951 році пройшло на його батьківщині.

Всесвітньо відомий гонщик "Формули-1" з Німеччини Міхаель Шумахер, який у 2012 році офіційно завершив свою спортивну кар'єру, також є у цьому рейтингу. Він займає 7 рядок – найкраще коло у віці 43 років та 201 дня він показав під час Гран-прі Німеччини у 2012 році. Тоді він виступав уже не за "Феррарі", а за "Мерседес". У топ-10 рейтингу тільки Шумахер є гонщиком сучасності, решта пілотів "Формули-1" зі списку виступали у 50-х, 70-х та 80-х роках.

Раніше "Коментарі" розповідали про трагедію, через яку було скасовано чемпіонат світу з фігурного катання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини