Головна Новини Спорт інші види спорту Світоліна втратила статус першої ракетки України: хто її випередив
commentss НОВИНИ Всі новини

Світоліна втратила статус першої ракетки України: хто її випередив

Марта Костюк посунула Еліну Світоліну зі статусу першої ракетки України.

10 червня 2024, 11:38
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Тенісистка Марта Костюк стала першою ракеткою України випередивши в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Еліну Світоліну. Рейтинги WTA було оновлено після завершення тенісного турніру Ролан Гаррос, що проходив у Франції.

Світоліна втратила статус першої ракетки України: хто її випередив

Перша ракетка України Марта Костюк. Фото з відкритих джерел

21-річна Марта Костюк піднялась на три позиції та займає 17 місце у світовому рейтингу WTA з 2240 балами. Таким чином вона обійшла 29-річну Еліну Світоліну, яка втратила дві позиції та з 2100 балами посіла 21 місце після оновлення рейтингу Жіночої тенісної асоціації після закінчення турніру Ролан Гаррос.

Загалом у топ 100 рейтингу WTA знаходиться п’ять українських тенісисток. Крім Марти Костюк, яка нараз перебуває у статусі першої ракети України та Еліни Світоліної, в списку також опинилась Даяна Ястремська – 27 місце, Ангеліна Калініна – 46 позиція та Леся Цуренко – 59 місце.

Польська тенісистка Іга Швьонтек, яка перемогла на турнірі Ролан Гаррос, зберегла статус першою ракеткою світу у рейтингу WTA – 11695 балів. Її найближча конкурентка американка Коко Гофф, яка випередила білоруску Аріну Соболенко, має у своєму активі 7988 очок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський тенісист Андрій Рубльов шаленів через програні очки у матчі проти італійського спортсмена. На відео потрапила агресивна лють російського тенісиста, який врешті програв поєдинок.

Також "Коментарі" писали про агресію російських вболівальників, які заявили про публічну зраду щодо своєї колишньої тенісистки. Росіянка, яка отримала французький паспорт після переможного матчу на турнірі Ролан Гаррос заспівала гімн Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини