Головна Новини Спорт інші види спорту Стало відоме ім'я нового чемпіона "Формули-1" 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відоме ім'я нового чемпіона "Формули-1" 2021 року

Все вирішилося за 10 кіл до кінця перегонів

12 грудня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

У неділю, 12 грудня, в Абу-Дабі було дано старт фінальним змаганням сезону "Формули-1". За чемпіонське право сперечалися два лідери перегонів – нідерландець Макс Ферстаппен ("Ред Булл") і британець Льюїс Хемілтон ("Мерседес").

Стало відоме ім'я нового чемпіона "Формули-1" 2021 року

Макс Ферстаппен - фото sport.ua

Як передає sport.ua, перед початком гонки у Макса був поул, а у Льюїса, що стартував другим, більш довговічні шини медіум. Ферстаппен через помилку у кваліфікації змушений був починати перегони на софті.

Британець стартував набагато краще та перехопив лідерство у Ферстаппена, проте нідерландець, маючи швидші шини, атакував наприкінці першої прямої та ледь не зіткнувся з конкурентом.

Протягом багатьох гонок Льюїс контролював ситуацію на трасі. Але все наважилося за 10 кіл. Коли здавалося, що Хемілтон переможе, все змінилося, коли пілот "Вільямаса" Ніколас Латіфі розбив свій болід і викликав машину технічної безпеки. Водночас Ферстаппен заскочив на піт-стоп, щоб змінити гуму софту, а британець залишився на трасі.

Залишалося всього 4 кола, а технікам потрібно було прибрати болід Латіфі та очистити трасу від уламків. Представникам Мерседеса залишалося молитися, щоб машину "Вільямс" прибрали так повільно, як тільки це можливо.

У результаті сейфіті-кар відпустив пілотів у боротьбу за коло до кінця. Ферстаппен був позаду, але на свіжих шинах. І, звичайно, Макс у такій ситуації пройшов Хемілтона на останньому колі та взяв титул.

Макс Ферстаппен — чемпіон світу, а Кубок конструкторів залишився за "Мерседесом".

Фінальний загальний залік:

1. Макс Ферстаппен ("Ред Булл") — 395,5.
2. Льюїс Хемілтон ("Мерседес") — 387,5.
3. Валттері Боттас ("Мерседес") — 226.
4. Серхіо Перес ("Ред Булл") — 190.
5. Карлос Сайнс ("Феррарі") — 164,5.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що український голкіпер увійшов до складу Молодіжної збірної світу з футболу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини