Головна Новини Спорт інші види спорту Расистський жест: українського хокеїста покарають за поведінку під час гри
commentss НОВИНИ Всі новини

Расистський жест: українського хокеїста покарають за поведінку під час гри

Расизм засудили у Міжнародній федерації хокею

28 вересня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:








Вчинок кременчуківця обурив навіть президента Міжнародної федерації хокею Люка Тардіфа. Під час гри хокеїст показав расистський жест супернику. Про це повідомляють у пресслужбі Української хокейної ліги.

Расистський жест: українського хокеїста покарають за поведінку під час гри

Гравець вибачився перед суперником, фото УХЛ

Інцидент трапився 26 вересня, коли у Кременчуці проходив стартовий матч четвертого туру Української хокейної ліги. Хокейна команда "Кременчук" грала з донецьким "Донбасом".

Форвард "Кременчука" Андрій Денискін показав гравцю команди суперника як начебто чистить та їсть банан. Такий жест було визнано расистським відносно Джейла Смерека. Одразу після жестикуляції, на 37 хвилині матчу, гравця "Кременчука" було вилучено з льодової арени. Однак команда кременчуківець все-таки перемогла з рахунком 3:2.

Така поведінка гравця викликала скандал, її засудив хокейний клуб "Донбас", керівництво хокейного клубу "Кременчук" і президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф у Twitter.

У пресслужбі ХК "Кременчук" наголосили, що засуджують расову дискримінацію, а також зазначили, що Андрій Денискін публічно вибачився перед Джейлом Смереком і командою "Донбасу".

Там додали, що на гравця наклали дисциплінарне стягнення у вигляді штрафу та відкрили дисциплінарне провадження.

У пресслужбі хокейного клубу "Донбас" заявили, що расизму не місце ані на спортивних майданчиках, ані за їх межами й закликали покарати кременчуківця найсуворішими методами.

Своєю чергою президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф переконаний, що расистські жести у спорті є прямою атакою на ідеали й цінності хокею. Також він наголосив, що будуть проведені необхідні розслідування цього випадку.

Як повідомляв портал "Коментарі", Усик повернувся в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ККК

28 вересня 2021, 14:36

Задолбали защитники черномазых животных! Если нигерам что то не нравится, то пальмы в африке ждут их!


Новини