Головна Новини Спорт інші види спорту Один із найтитулованіших волейбольних клубі в історії України може припинити своє існування
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із найтитулованіших волейбольних клубі в історії України може припинити своє існування

За словами тренера, команда тривалий час не отримує зарплатню

21 грудня 2021, 20:05
Поділіться публікацією:

Жіноча волейбольна команда "Хімік" з Южного може припинити своє існування. Як повідомляє suspilne.media, клуб у своїй історії здобув 20 трофеїв, причому дев’ять разів поспіль (з 2010 по 2019 роки) перемагав у чемпіонаті України.

Один із найтитулованіших волейбольних клубі в історії України може припинити своє існування

Чемпіонство "Хіміка" - фото з відкритих джерел

Гегемонію "Хіміка" у минулому сезоні перервали волейболістки з "Прометея", які перемогли своїх візаві з Южного, у фінальній серії 3:0. На даний час "Хімік" продовжує йти на другому місці в чемпіонаті.

За словами головного тренера команди Євгена Ніколаєва, справи у клубі не дуже добрі. І навіть, можливо,  "Хімік" може припинити своє існування. 

У чому справа?

Ніколаєв стверджує, що наразі існують перед командою борги по зарплатні  і вони складають вже три місяці.

Річ у тім, що "Одеський припортовий завод", який довгий час надавав фінансову підтримку клубу на даний момент має економічні труднощі. Керівництво підприємства не відмовляється від "Хіміка", але тим не менш не виплачує зарплатню волейболісткам та тренерському штабу.

Ніколаєв вказує на те, що заборгованість є досить критичною і через це найтитулованіший жіночий волейбольний клуб може зникнути зі спортивної мапи.

 "Ситуація підходить до того, що якщо все так і продовжиться, то з січня можна закривати цей проект, який працював 25 років у Южному", — прокоментував головний тренер "Хіміка". 

Слід зазначити, що "Хімік" було заснована у 2001 році. Через рік її очолив Євген Ніколаєв, який повернувся у команду у сезоні 2018/19.

Перший трофей жіноча команда "Хіміка" здобула у 2010 році, ставши чемпіоном України.

Найкращий результат "Хіміка" у єврокубках — півфінал Кубка виклику у сезоні 2014/15.

Крім волейбольного "Хіміка", у Южному існує також чоловіча баскетбольна команда, яка виступає у Суперлізі.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що у матчі 1/32 фіналу Кубка Франції сталося нещастя: поєдинок між командами було зупинено.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини