Головна Новини Спорт інші види спорту Наступний сезон "Формули-1" відбудеться зі змінами: нарахування очок та спринти
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступний сезон "Формули-1" відбудеться зі змінами: нарахування очок та спринти

Формула-1 затвердила проведення трьох етапів зі спринтами у 2022 році із зміненою системою нарахування очок

14 лютого 2022, 21:05
Поділіться публікацією:


Наступний сезон "Формули-1" відбудеться зі змінами: нарахування очок та спринти

"Формула-1" - фото із відкритих джерел


У понеділок, 14 лютого, у Лондоні відбулося засідання Комісії "Формули-1". За ним було прийнято низку заяв. Один із них стосувався деяких змін, що стосуються формату гонок.

Як повідомляє Все про спорт, з посиланням на ФІА, зокрема, в сезоні-2022 у "Ф-1" пройде три Гран-прі з новим форматом, що передбачає проведення спринт-кваліфікацій. Ці етапи пройдуть на Гран-прі Емілії-Романьї в Імолі, на Гран-прі Австрії, а також на Гран-прі Бразилії. Офіційна назва суботньої сесії – спринт, а не спринт-кваліфікація, як було торік.

Також істотно зміниться сама система нарахування очок у спринтах. У 2021 році очки отримували лише пілоти, які посіли місця у топ-3 (3-2-1). Цього сезону очки будуть отримувати вже вісім пілотів (8-7-6-5-4-3-2-1).

Враховуючи торішнє Гран-прі Бельгії, яке виявилося фактично зірваним через дощ, було внесено зміни до правил нарахування очок у перегонах, які не вдається завершити повноцінно.

У новому сезоні, для того, щоб перегони були визнані такими, що фактично відбулися, учасникам буде потрібно проїхати мінімум два кола в бойовому режимі – без знаходження на трасі машини безпеки. У разі подолання двох і більше кіл, але менше 25 відсотків дистанції, окуляри отримають пілоти, що потрапили до топ-5 (6-4-3-2-1).

Якщо подолано від 25 до 50 відсотків дистанції, очки отримають уже дев'ять пілотів (13-10-8-6-5-4-3-2-1). Від 50 до 75 відсотків окуляри отримають пілоти з топ-10, але в усіченій кількості (19-14-12-9-8-6-5-3-2-1).

Повністю відбулася гонка вважатиметься у разі подолання мінімум 75 відсотків дистанції – у цьому випадку окуляри будуть нараховані за звичайними правилами.

"Коментарі" вже повідомляли, що чергова команда "Формули-1" презентувала свою новинку наступного сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини